Unicef: 16.000 είναι ορφανά εξαιτίας του Έμπολα

Περίπου 16.600 παιδιά έχουν καταγραφεί να έχουν χάσει τον ένα ή και τους δύο γονείς τους ή τους βασικούς κηδεμόνες τους από τον Έμπολα σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε, αλλά λιγότερο από το 3% χρειάστηκε να τεθούν εκτός οικογενειακής ή κοινοτικής φροντίδας, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.

Unicef: 16.000 είναι ορφανά εξαιτίας του Έμπολα

«Μετά την υπερνίκηση των αρχικών τους φόβων και παρανοήσεων για τον Έμπολα, οι οικογένειες έχουν δείξει απίστευτη υποστήριξη, παρέχοντας φροντίδα και προστασία στα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Manuel Fontaine, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για τη Δυτική και την Κεντρική Αφρική. «Αυτό δείχνει τη δύναμη των δεσμών συγγένειας και την εξαιρετική ανθεκτικότητα των κοινοτήτων σε μια εποχή μεγάλης δοκιμασίας.»

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, σχεδόν 3.600 παιδιά είχαν χάσει τους γονείς τους από Έμπολα στις τρεις χώρες, ενώ 16.600 είχαν καταγραφεί να έχουν χάσει ένα ή και τους δύο γονείς τους ή το βασικό τους κηδεμόνα, εκτός από τους βιολογικούς γονείς τους.

Η UNICEF έχει βοηθήσει για να εντοπιστούν τα παιδιά χωρίς γονείς ή κηδεμόνες και για την παροχή άμεσης φροντίδας και προστασίας, είτε μέσω μελών της εκτεταμένης οικογένειας, μελών της κοινότητας ή σε ανάδοχες οικογένειες. Στη Γουινέα, για παράδειγμα, όλα τα 773 παιδιά που έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους έχουν τεθεί υπό την φροντίδα των διευρυμένων οικογενειών τους.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved