Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια θωρακίζουν την καρδιά

Η χαρούμενη παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε μια υγιή καρδιά και ένα καλό κυκλοφορικό σύστημα στην ενήλικη ζωή, υποστηρίζει μια νέα φινλανδική μελέτη.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια θωρακίζουν την καρδιά

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι υποστηρίζει ότι τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με αγάπη, καλή διατροφή, φίλους και έχουν μάθει να ελέγχουν τον θυμό και την παρορμητικότητά τους, έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία μετέπειτα στη ζωή τους.

Επίσης, τα παιδιά με θετικές ψυχολογικές εμπειρίες είχαν κερδίσει επιπλέον «όπλα» υγείας για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ενήλικης ζωής τους. Δηλαδή, είχαν 14% περισσότερες πιθανότητες να έχουν φυσιολογικό βάρος, 12% να μην είναι καπνιστές και 11% να έχουν φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 3.577 παιδιά, 3-18 ετών, για τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία που αφορούσαν την κοινωνικοοικονομική κατάστασή τους, τη συναισθηματική σταθερότητα, τις γονεϊκές συμπεριφορές υγείας, στρεσογόνα γεγονότα, την αυτό-ρύθμιση προβλημάτων συμπεριφοράς και την κοινωνικότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved