Συνελήφθησαν δύο γυναικολόγοι για «φακελάκι»

Στη σύλληψη δύο μαιευτήρων - γυναικολόγων για «φακελάκι» προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς όπως προέκυψε απαιτούσαν εκβιαστικά από ασθενή χρηματικό ποσό για γυναικολογική επέμβαση. Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα για παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Συνελήφθησαν δύο γυναικολόγοι για «φακελάκι»

Σύμφωνα με την αστυνομία σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 64χρονου ιατρού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου Δημόσιου Νοσοκομείου στην Αθήνα και 45χρονης ιατρού, της ίδιας ειδικότητας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν επιπλέον δυο αλλοδαποί υπήκοοι για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος συλληφθείς ιατρός, αρχικά, τον περασμένο Σεπτέμβριο της απαίτησε, εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση, στο συγκεκριμένο Δημόσιο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved