1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids-Μειώθηκαν οι μολύνσεις των παιδιών

1η Δεκεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids. O ιός αυτός έχει μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία χρόνια ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή άλλων τόσων.

1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids-Μειώθηκαν οι μολύνσεις των παιδιών

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γίνονται δράσεις από παγκόσμιους οργανισμούς σε όλον τον κόσμο. Τα νέα όμως για πρώτη φορά είναι ευχάριστα όσον αφορά στα παιδιά. Περίπου 1,1 εκατομμύρια μολύνσεις από AIDS, μεταξύ των παιδιών κάτω των 15 ετών, αποφεύχθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Unicef, ενώ τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50% στο διάστημα μεταξύ 2005 και 2013.

Πού όμως οφείλεται αυτή η πρόοδος; Εκατομμύρια οροθετικές γυναίκες σε όλον τον κόσμο υποβάλλονται σε μακρόχρονη θεραπεία κατά του Aids που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για τη μετάδοσή του στα μωρά ενώ οι ίδιες είναι υγιείς. «Αφού μπορούμε ν' αποτρέψουμε 1,1 εκατομμύρια νέες μολύνσεις από AIDS στα παιδιά, μπορούμε να προστατεύσουμε κάθε παιδί από τον ιό - αλλά μόνο αν προσεγγίσουμε κάθε παιδί. Πρέπει να καλύψουμε το κενό και να επενδύσουμε περισσότερο στην προσέγγιση κάθε μητέρας, κάθε νεογέννητου, κάθε παιδιού και κάθε εφήβου, με προγράμματα πρόληψης και θεραπείας από το AIDS, που μπορούν να σώσουν και να βελτιώσουν τις ζωές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Unicef Anthony Lake.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved