Από 2χρονο αγοράκι, ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού Έμπολα!

Φαίνεται λοιπόν και σύμφωνα με επιστήμονες, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine» πώς ο ασθενής «μηδέν» για την εξάπλωση του ιού Έμπολα ήταν ένα 2χρονο αγόρι απο τη Γουινέα της δυτικής Αφρικής.

Από 2χρονο αγοράκι, ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού Έμπολα!

Το μικρό αγόρι ζούσε σε ένα χωριό της Γουινέας και τον Δεκέμβριο του 2013 παρουσίασε συμπτώματα πυρετού, εμετών και διάρροιας με αποτέλεσμα να καταλήξει, λίγες μέρες αργότερα.

Το μικρόβιο όμως είχε ήδη περάσει και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του 2χρονου αγοριού, με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα να πεθάνουν πριν προλάβουν να διακομιστούν και να νοσηλευτούν στο ιατρικό κέντρο της περιοχής, η μητέρα του, η τριών ετών αδελφή του και η γιαγιά του, ενώ από το ίδιο διάστημα ασθένησε και ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου, που κατάγεται από το ίδιο χωριό με την οικογένεια.

O επικεφαλής της ιατρικής μελέτης, Συλβέν Μπέιζ, δήλωσε στην εφημερίδα New York Times, ότι είναι δύσκολο για τους επιστήμονες να εξηγήσουν πώς ένα τόσο μικρό παιδί υπήρξε ο πρώτος ασθενής του θανατηφόρου ιού.

Μια πιθανή εξήγηση που έδωσαν οι επιστήμονες για το πώς μολύνθηκε από τον Έμπολα το δίχρονο αγόρι, είναι από ωμό κρέας νυχτερίδας ή από φρούτα που είχαν μολυνθεί με περιττώματα νυχτερίδας. Συγκεκριμένα ο Μπέιζ είπε, «Προφανώς κάποιος ήρθε σε επαφή με ωμό κρέας νυχτερίδας και έτσι επήλθε η θανατηφόρα έκρηξη της ασθένειας, αλλά αυτό είναι απίθανο στην περίπτωση του δίχρονου. Ωστόσο δε μπορούμε να αποκλείσουμε τη διάδοση της νόσου είτε μέσω φρούτων μολυσμένων από περιττώματα νυχτερίδων είτε μέσω της χρήσης μολυσμένης σύριγγας!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved