Η Gabriella Spanò μιλά στο mothersblog, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τις Μούσες στους υπολογιστές»

Από τις Μούσες στους υπολογιστές ονομάζεται το νέο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών που προσφέρει η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».

Η Gabriella Spanò μιλά στο mothersblog, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τις Μούσες  στους υπολογιστές»

Το mothersblog.gr εξασφάλισε μία αποκλειστική συνέντευξη με την υπεύθυνη κα. Gabriella Spanò όπου έχει αναλάβει εξολοκλήρου τόσο τον σχεδιασμό, την επιστημονική επιμέλεια όσο το συντονισμό και την παρουσίαση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Νικολάου

1) Τι είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις μούσες στους υπολογιστές;
Πρόκειται για ένα νέο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να φέρει σε επαφή τα παιδιά με γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της μουσικής από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.

2) Σε ποιες ηλικίες παιδιών απευθύνεται;
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και παιδιά, ηλικίας 9 έως 12 ετών.

3) Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνετε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα;
Μετά από παράδοση ετών στα μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων, είναι η πρώτη φορά που η Βιβλιοθήκη προσκαλεί τα παιδιά σε κυριακάτικες εκπαιδευτικές συναντήσεις. Υπάρχουν κι άλλα μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται τις καθημερινές, σε μαθητές σχολικών και προσχολικών τάξεων.

4) Τι το ενδιαφέρον μπορούν να μάθουν τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα;
Τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορική εξέλιξη της μουσικής από τα αρχαία χρόνια έως τον 21ο αιώνα μέσα από την παρακολούθηση τεσσάρων ειδικών ενοτήτων. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στην Αρχαιότητα μέχρι τον Μεσαίωνα, η δεύτερη ενότητα στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ και τον Κλασικισμό, η τρίτη ενότητα στον Ρομαντισμό και η τελευταία ενότητα στον 20ο και 21ο αιώνα.

5) Με τι τρόπο γίνεται η παρουσίαση;
Η παρουσίαση γίνεται με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης και πλαισιώνεται από ακροάσεις μουσικών έργων, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, παιχνίδια, χορούς και κατασκευές.

6) Υπάρχει περιορισμός θέσεων;
Μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 30 παιδιά.

7) Πώς μπορούν οι γονείς που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή και μέχρι πότε;
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να συμπληρωθούν είτε στη Βιβλιοθήκη, είτε τηλεφωνικά στο 210 - 72 82 553, 210 - 7282 571 κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

235

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά από το επιστημονικό προσωπικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την ιστορίας της μουσικής από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα μέσα από την παρακολούθηση τεσσάρων ειδικών ενοτήτων:

2 Νοεμβρίου: Μούσες, ναοί και ιππότες (από την Αρχαιότητα μέχρι τον Μεσαίωνα)
16 Νοεμβρίου: Πρίγκιπες, παλάτια και υπηρέτες (Αναγέννηση, Μπαρόκ, Κλασικισμός)
30 Νοεμβρίου: Όνειρα, δάση, πουλιά & θάλασσες (Ρομαντισμός)
14 Δεκεμβρίου: Σιωπή, θόρυβοι & υπολογιστές (20ός και 21ος αιώνας)

Για την παρακολούθηση κάθε ενότητας είναι απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων.
Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων
Κόστος συμμετοχής: 12€ η κάθε ενότητα ή 40€ και για τις τέσσερις ενότητες.

Οι συναντήσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στον φιλόξενο Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης τις Κυριακές 2, 16, 30 Νοεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου 2014, 12:00 με 13:30

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved