Η συγκλονιστική ιστορία μητέρας με παιδί με σύνδρομο Down που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων (εικόνες)

Τα παιδιά με σύνδρομο Down είναι χαρισματικά. Αυτό που έχουν ανάγκη είναι η αγάπη και η φροντίδα από τους γονείς και τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Η συγκλονιστική ιστορία μητέρας με παιδί με σύνδρομο Down που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων (εικόνες)

Μία ιστορία που έφερε στη δημοσιότητα η Daily Mail συγκλονίζει κι έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η δήλωση μίας μητέρας με παιδί που έχει το σύνδρομο αυτό, ήταν αρκετή για να προκαλέσει ποικίλα σχόλια. «Το ξέρω ότι αυτό που λέω θα σοκάρει πολλούς γιατί αυτός είναι ο γιος μου τον οποίο αγάπησα, μεγάλωσα και υπερασπίστηκα για μισό αιώνα περίπου. Όμως αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα προτιμούσα να μην τον είχα γεννήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζίλιαν Ρελφ από το Χίθροου.

Η 69χρονη γυναίκα κι ο σύζυγός της, έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί στην τρυφερή ηλικία των 20 ετών. «Γέννησα ένα χρόνο μετά τον Άντριου και οι δύο μας ανυπομονούσαμε να αποκτήσουμε άλλο ένα παιδί για να ολοκληρωθεί η οικογένειά μας. Εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχαν τα μέσα ώστε να ξέρουν οι γονείς για τυχόν γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου όμως εγώ είχα την αίσθηση ότι κάτι πηγαίνει στραβά. Τελικά τον Ιανουάριο του 1967 έφερα στον κόσμο τον Στέφαν. Μετά από λίγες ημέρες τον παρατήρησα και είδα πως ήταν μικρούλης με αμυγδαλωτά σχιστά μάτια, επίπεδη μύτη και μια γραμμή στις παλάμες των χεριών του. "Είναι μόγγολο. Έτσι δεν είναι;" αναρωτήθηκα. Είναι σοκαριστικό αυτό που λέω, αλλά έτσι αποκαλούσαμε τα παιδιά με σύνδρομο Down»

Η εξομολόγηση της μητέρας σοκάρει. Τα λόγια της συγκλονίζουν κι οι αντιδράσεις πολλές. «Μετά από τόσα χρόνια, κανείς δεν αμφισβητεί πως αγάπησα και προστάτεψα τον Στέφαν. Όμως πιστεύω πως αν δεν τον είχα γεννήσει οι ζωές μας θα ήταν πιο απλές και εμείς θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο ταλαιπωρημένοι», συμπληρώνει.

Όπως ήταν φυσικό η ιστορία έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved