Ένας μικρός άγγελος ζητάει τη βοήθεια μας να βρει το φως του!

Πριν λίγες μέρες ήρθε στα χέρια μας το παρακάτω μήνυμα ενός πατέρα που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει βοήθεια για να βοηθήσει την μικρή του Παρασκευούλα. Το μικρό κορίτσι ήταν άτυχο από την πρώτη κιόλας μέρα που γεννήθηκε στη Λάρισα στις 2 Ιουλίου του 2008, καθώς διαπίστωσαν ότι έχει τεράστιο πρόβλημα στα ματάκια της.

Ένας μικρός άγγελος ζητάει τη βοήθεια μας να βρει το φως του!

Η πεντάχρονη πια μικρή, δεν μπορεί ούτε να δει, ούτε να μιλήσει, ούτε να περπατήσει και αυτό γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.

Ήταν μόλις έξι μηνών, όταν υποβλήθηκε στην πρώτη του εγχείρηση στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς», παρότι, που όπως είπε στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο πατέρας της, κ. Απόστολος Θεοδώρου, οι γιατροί είχαν δηλώσει εξαρχής ότι «πρέπει να σταματήσει να κάνει πειράματα στην Ελλάδα, καθώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Και όντως, η εγχείρηση δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίθετα, η μικρούλα υπέστη καθολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και έπρεπε να μεταβεί επειγόντως στο εξωτερικό.

Έτσι λοιπόν η μικρή Παρασκευή μεταφέρθηκε στην Αμερική, στο εξειδικευμένο Children's Hospital of Los Angeles – Doheny Retina Institute, το οποίο διευθύνει ο Thomas Lee, MD, ειδικός στις σύνθετες διαταραχές του αμφιβληστροειδούς παιδιών.

para1-495x371

Αν και τα έξοδα πολλά για την οικογένεια, την άνοιξη του 2009 η μικρή Παρασκευή κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι το συγκεκριμένο νοσοκομείο του Λος Άντζελες και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στα δυο της μάτια.
«Η χαρά μας ήταν ανέλπιστη. Η μικρή τους πρώτους μήνες έδειχνε σημάδια βελτίωσης, έβλεπε, αντιλαμβανόταν το φως, τον ήλιο. Ξαφνικά όμως υπέστη ξανά αποκόλληση» είπε ο πατέρας της!

Ο Γολγοθάς της οικογένειας όμως δεν σταματά εκεί!Το κορίτσι πάσχει από οστεοπόρωση σοβαρού βαθμού, που μπορεί να του προκαλέσει κατάγματα. Ευτυχώς, το κόστος αυτών των φαρμάκων τα καλύπτει η Πρόνοια. Ωστόσο, για την εγχείρηση εκτός Ελλάδας το υπουργείο Υγείας καλύπτει μόλις το 1/3 των εξόδων.

«Το ποσό είναι μεγάλο. Την προηγούμενη φορά για 33 μέρες που μείναμε στην Αμερική, πληρώσαμε 105.000 ευρώ. Και τώρα κανείς δεν ξέρει πάλι πόσο θα χρειαστεί να παραμείνουμε εκεί. Θέλουμε να θεραπευτεί οριστικά η Παρασκευούλα μας αυτή τη φορά και να βρούμε λύση και για την οστεοπόρωση. Μόλις βρεθούν τα χρήματα θα φύγουμε αμέσως για την Αμερική», ανέφερε ο πατέρας της.

Η οικογένεια δεν μπορεί να αντεπεξέλθει άλλο οικονομικά, γι' αυτό και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου, δηλαδή την δική σας βοήθεια. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί όσο μπορούμε.

Για την οικονομική στήριξη της Παρασκευής – Ευφραιμίας Θεοδώρου έχει ανοίξει ένας τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ: 5048-063605-523
ΙΒΑΝ: GR44 0172 0480 0050 4806 3605 523

Για περισσότερα επικοινωνήστε με τον πατέρα της μικρής Παρασκευής κ. Αποστόλη Θεοδώρου: τηλ. 6942216572, e-mail. atheodorou79@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved