Από σήμερα Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών!

Ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη η υποβολή των αιτήσεων για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ.Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.

Από σήμερα Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών!

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμα τους υπουργείου Παιδείας, με τους φοιτητές να ακολουθούν το σύνδεσμο: http://solon.it.minedu.gov.gr

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα;

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατόπιν συμμετοχής τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β', Μαΐου-Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής

Για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος, που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, πρέπει να προσέλθει σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας ή το διαβατήριο του, προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό των πανελληνίων εξετάσεων, ο υποψήφιος θα υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτησή του, μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.: http://solon.it.minedu.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης βάσει του άρθρου 53 του ν. 4264/2014, και οφείλουν να επιλέξουν μία και μόνο υποκατηγορία από τις αναφερόμενες στην εν λόγω διάταξη (π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή, κλπ).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved