Βάσεις 2014: Συνωστισμός αριστούχων - Πού θα κινηθούν ανά πεδίο

Χιλιάδες αριστούχοι δεν θα καταφέρουν φέτος να εισαχθούν στις σχολές της πρώτης επιλογής τους καθώς οι βάσεις εισαγωγής έχουν ανέβει σημαντικά.

Βάσεις 2014: Συνωστισμός αριστούχων - Πού θα κινηθούν ανά πεδίο

Το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να καταφέρει να ανακοινώσει τις βάσεις στα συνηθισμένα χρονικά πλαίσια, αν και φέτος οι πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν πιο αργά, ενώ καθυστέρησαν και οι διαδικασίες για τις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας.
Το προηγούμενο έτος οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, το 2012 στις 27 Αυγούστου , το 2011 στις 29 Αυγούστου και το 2010 στις 25 Αυγούστου.
Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα τέλη Αυγούστου αναμένεται, σύμφωνα με το "Έθνος", να φέρει... σφαγή μεταξύ χιλιάδων αριστούχων, καθώς εξαιτίας της αύξησης κατά 40% φέτος του αριθμού των αριστούχων τα μόρια εισαγωγής στις λεγόμενες περιζήτητες σχολές αναμένεται να εκτιναχθούν και κατά συνέπεια να αποκλείσουν ένα τεράστιο ποσοστό υποψηφίων που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα.
Η μεγαλύτερη αύξηση αριστούχων καταγράφεται στην τεχνολογική κατεύθυνση, ενώ συνολικά ο αριθμός των υποψήφιων που πήραν βαθμολογία από 18 ως 20, άριστα δηλαδή, είναι φέτος σχεδόν 7.500 άτομα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η αύξηση του ποσοστού των αριστούχων στα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης φτάνει ως και το 50%.

Διαβάστε αναλυτικά για το κάθε πεδίο στο newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved