«Τάμπλετ»: Η πρώτη λέξη για ένα στα 10 μωρά της Βρετανίας!

Η τεχνολογία έχει μπει τόσο πολύ στην ζωή των σύγχρονων οικογενειών ώστε πλέον αλλάζει ακόμα και την ομιλία των βρεφών, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

«Τάμπλετ»: Η πρώτη λέξη για ένα στα 10 μωρά της Βρετανίας!

Περισσότεροι από ένας στους οκτώ γονείς που συμμετείχαν, υποστήριξαν ότι η πρώτη λέξη που είπε το μωρό τους δεν ήταν «μπαμπάς» ούτε «μαμά», αλλά... «τάμπλετ»!

Το 12% των γονέων, εξάλλου, παραδέχτηκαν ότι αφήνουν τα νήπια, ηλικίας κάτω των 2 ετών, να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στα τάμπλετ τους, ενώ οι οκτώ στους δέκα γονείς είπαν ότι το παιδί τους το χάλασε τουλάχιστον μία φορά - συνήθως λόγω πτώσης ή εμετού πάνω του.

Ο πιο επικίνδυνος χώρος για καταστροφή των ψηφιακών συσκευών είπαν ότι είναι το αυτοκίνητο, κατά την έξοδο από το οποίο συμβαίνει το 45% των πτώσεων. Και οι ίδιοι οι γονείς πάντως είναι επιρρεπή στα ατυχήματα, καθώς ο ένας τους τέσσερις παραδέχτηκε πως έχει σπάσει τουλάχιστον μία φορά την οθόνη του τάμπλετ.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη στις αρχές Ιουλίου 2014 σε 3.614 ενήλικες Βρετανούς, έδειξε ακόμα πως τέσσερις στους 10 γονείς αφήνουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας να παίζουν τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ το 7% τα αφήνουν τα παίζουν επί τρεις και τέσσερις ώρες την ημέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved