Σοκ από απόφαση γονιών: παράτησαν το βρέφος στην παρένθετη μητέρα επειδή γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν

Φιλανθρωπική οργάνωση συγκέντρωσε χρήματα για να μπορέσει να στηρίξει μία παρένθετη μητέρα ενός βρέφους, το οποίο επειδή γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του!

Σοκ από απόφαση γονιών: παράτησαν το βρέφος στην παρένθετη μητέρα επειδή γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν

Η σοκαριστική ιστορία αφορά ένα ζευγάρι Αυστραλών που απέκτησε δίδυμα με παρένθετη μητέρα και απέρριψε τελικά το ένα (συγκεκριμένα ένα αγοράκι), όταν γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, παίρνοντας μόνο την υγιή αδελφή του. Το ζευγάρι της ζήτησε να υποβληθεί σε άμβλωση όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν για την πάθηση του αγοριού τέσσερις μήνες αφότου έμεινε έγκυος. Όμως εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις βουδιστικές της απόψεις.

Το αγοράκι έχει ανάγκη από επείγουσα ιατρική φροντίδα και όπως είπε η Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα του, η 21 έτους Παθαραμόν Τζάνμπουα, η οποία αποφάσισε να το μεγαλώσει μόνη της, ήδη έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 200.000 δολάρια από έρανο που έκανε αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση. Ο μικρός Γκάμι, ο οποίος μεταφέρθηκε την Παρασκευή σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ, εκτός από το σύνδρομο Ντάουν, πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια και λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η Τζάνμπουα είπε ότι ένα ζευγάρι, που διατήρησε την ανωνυμία του, την πλήρωσε για να κυοφορήσει ένα γονιμοποιημένο έμβρυο .Η παρένθετη μητέρα είπε ότι το ζευγάρι της υποσχέθηκε αρχικά 11.000 δολάρια για να κυοφορήσει το γονιμοποιημένο τους έμβρυο κι επιπλέον 4.000, όταν έγινε γνωστό ότι κυοφορούσε δίδυμα. Οι βιολογικοί γονείς του Γκάμι τον απέρριψαν όταν γεννήθηκε με Ντάουν κι η υπηρεσία που είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση της κατέβαλε τελικά μικρότερο ποσό από το υποσχεθέν, υποστηρίζει η ίδια.

Η υπόθεση προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή και εκκλήσεις για την αναθεώρηση των νόμων που ισχύουν για τέτοιες περιπτώσεις σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία. Η αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση "Hands Across the Water", η οποία βοηθάει παιδιά στην Ταϊλάνδη, ξεκίνησε εκστρατεία μέσω Διαδικτύου για τη συγκέντρωση χρημάτων όταν έγινε γνωστή η υπόθεση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved