Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 36 χρόνια!

Το μωράκι της φωτογραφίας έχει σήμερα γενέθλια, καθώς γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1978. Είναι η Λουίζ Μπράουν, το πρώτο «παιδί του σωλήνα» στον κόσμο.

Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 36 χρόνια!

Στο νοσοκομείο Όλντχαμ της Αγγλίας, κάτω από την επίβλεψη του γυναικολόγου δρ. Πάτρικ Στέπτοου, η Λέσλι Μπράουν γεννά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που ζυγίζει δύο κιλά και εξακόσια γραμμάρια.Έκτοτε, το μωρό της, η Λουίζ, πήρε το προσωνύμιο «το παιδί του σωλήνα» και ακολούθησε την πορεία της μητέρας της φέρνοντας στον κόσμο το παιδί της με την ίδια μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η Λέσλι Μπράουν προσπαθούσε με τον σύζυγό της επί εννιά χρόνια να κάνουν παιδί όταν αποφάσισαν να προσπαθήσουν με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο και την επιτυχή γέννηση της κόρης της, η Λέσλι έδωσε ελπίδα σε πολλά ζευγάρια ανά τον κόσμο με πρόβλημα τεκνοποίησης. Σε ηλικία 64 ετών έφυγε από τη ζωή η Βρετανίδα που έφερε στη ζωή το πρώτο παιδί του σωλήνα. Ο καθηγητής Ρόμπερτς Έντουαρτς, ο «πατέρας» της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που κέρδισε και το Νόμπελ Ιατρικής δήλωσε τη θλίψη του «για αυτή τη γλυκιά γυναίκα» και ότι θα τη θυμάται πάντα με αγάπη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά πως η υπογονιμότητα πλήττει το 10% των ζευγαριών προχωρημένης ηλικίας. Στη χώρα μας, ο αριθμός των ζευγαριών που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν λόγω υγείας εκτιμάται στα 300.000, ενώ το ποσοστό των γεννήσεων μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης φτάνει το 3%

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως έχουν γεννηθεί μέχρι και σήμερα με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης 4,5 εκατομμύρια παιδιά.

Δείτε τις φωτογραφίες με την γέννηση ντοκουμέντο της Λουίζ Μπράουν και την πιο πρόσφατη φωτογραφία της!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved