Βρετανία: Συνελήφθησαν 600 άτομα υπεράνω πάσης υποψίας για παιδοφιλία - Με διαστάσεις επιδημίας εξαπλώνεται το φαινόμενο

Το γύρο του κόσμου κάνει η συγκλονιστική είδηση ότι στη Βρετανία συνελήφθησαν 600 παιδόφιλοι.

Βρετανία: Συνελήφθησαν 600 άτομα υπεράνω πάσης υποψίας για παιδοφιλία - Με διαστάσεις επιδημίας εξαπλώνεται το φαινόμενο

Οι αρχές μέχρι να φτάσουν στις συλλήψεις έκαναν 6μηνη έρευνα προκειμένου να τους ανακαλύψουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, μόνο οι 39 από αυτούς είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σεξουαλικά αδικήματα, ενώ οι υπόλοιποι δεν υπήρχαν στο αρχείο της αστυνομίας. Οι συλληφθέντες ήταν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Γιατροί, δικηγόροι καθηγητές και πρώην αστυνομικοί ήταν μόνο μερικοί από αυτούς.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός γιατρού ο οποίος στην κατοχή του είχε πάνω από 1 εκατομμύριο φωτογραφίες κακοποίησης ανηλίκων. Ο επικεφαλής της έρευνας, Σάιμον Μπέιλι, ανέφερε στην εφημερίδα, ότι η παιδική κακοποίηση έχει πολλές μορφές, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει δει κακοποιημένα παιδιά από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι αρχές στην προσπάθειά τους να εξαλείψουν αυτό το φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, καλούν τον κόσμο να λάβει δράση και ό,τι βλέπει γύρω του που έχει σχέση με αυτό να το δηλώνει κατευθείαν στην αστυνομία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved