ΕΣΠΑ 2014-2015: Δείτε τι δικαιολογητικά θα χρειαστείτε για τους παιδικούς σταθμούς

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 27/07/2014 και θα διαρκέσουν έως 4/8, γι' αυτό λοιπόν καλό θα είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς να μαζέψουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

ΕΣΠΑ 2014-2015: Δείτε τι δικαιολογητικά θα χρειαστείτε για τους παιδικούς σταθμούς

Προϋποθέσεις:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, που:

α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 €

Το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα θα αφορά(εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2013 -31/12/2013)

Δικαιολογητικά:

Εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2014

Υπεύθυνη δήλωση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής που θα βεβαιώνει ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που, κατά περίπτωση, συνοδεύουν την αίτηση είναι γνήσια αντίγραφα και είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.

Για όλες τις αιτούσες φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ ή μετάφρασή του και για αλλοδαπές τρίτων χώρων εκτός Ε.Ε. Άδεια διαμονής σε ισχύ ή αίτηση ανανέωσης άδειας παραμονής και συνοδευόμενη απο βεβαίωση αρμοδίου φορέα υποβολής της.

Για όλες τις αιτούσες πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.
Για διαζευγμένες αντίγραφο διαζευκτηρίου αν αυτό δεν αναγράφεται στο πιστοποιητικό.
Για όσες τελούν σε διάσταση, αίτηση διαζυγίου
Για της χήρες πιστοποιητικό θανάτου
Για ανάδοχες μητέρες δικαστική απόφαση ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της επιτροπείας ανηλίκου τέκνου
Για τις άγαμες μητέρες, ληξιαρχική πράξη γέννησης παιδιού
Για τους άνδρες αιτούντες, δικαστική απόφαση παραχώρησης επιμέλειας.

Για τις μισθωτές:
Βεβαίωση εργοδότη ότι συνεχίζεται η απασχόληση και το είδος της απασχόλησης.
Αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων ή αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης ή αντίγραφο σύμβασης με τον εργοδότη.

Για αυτοαπασχολούμενες εκτός πρωτογενή τομέα:
Αντίγραφο της δήλωσης έναρξης επιτηδεύματος στην ΔΟΥ, ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί εισφορές και υπεύθυνη δήλωση περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.

Για αυτοαπασχολούμενες στον ΟΓΑ:
Βεβαίωση ασφαλίσεως απο τον ΟΓΑ ή βεβαίωση ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές.

Για άνεργες:
Αντίγραφο δελτίου Ανεργίας σε ισχύ
Αντίγραφο εξατομικευμένης παρέμβασης
Αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του ΟΑΕΔ για άνεργες που λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας κατά τους τελευταίους 24 μήνες και παραμένουν άνεργες.

Για ΑΜΕΑ:
Για γυναίκες που ανήκουν στην ομάδα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω,ή διαφορετικά αν ένα απο τα παιδιά της αιτούσας ανήκει στην ομάδα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω, και για όσες γυναίκες ο σύζυγός τους ανήκει στην ομάδα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 65% και άνω θα χρειαστεί βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής ή βεβαίωση απο δημόσιο νοσοκομείο.

Η «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (curier), σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved