Περίπου 80.000 παιδιά στη Ρουμανία ζουν σε συνθήκες αθλιότητας- παρεμβαίνει ο Επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Αποτελεσματική προστασία στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και των παιδιών ζητά από την Ρουμανία ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.

Περίπου 80.000 παιδιά στη Ρουμανία ζουν σε συνθήκες αθλιότητας- παρεμβαίνει ο Επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Επίτροπος Μούιζνιεκς εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την κατάσταση που βρίσκονται περίπου 80.000 παιδιά, που άφησαν πίσω τους οι γονείς τους που εργάζονται στο εξωτερικό, για το γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά στη Ρουμανία ζουν στο δρόμο, καθώς και για την παραμέληση και κακοποίηση που υφίστανται πάνω από 22.000 παιδιά που ζουν σε ιδρύματα στην Ρουμανία.

Βασιζόμενος σε όσα διαπίστωσε ο ίδιος σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Ρουμανία, ο Επίτροπος υπογραμμίζει ότι «πολλά άτομα με ειδικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, απομονώνονται από την κοινωνία, αντιμετωπίζουν συχνά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και σε ορισμένες περιπτώσεις, εσκεμμένη κακομεταχείριση».

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει, η πρόσβαση στη γενική εκπαίδευση θα πρέπει να βελτιωθεί για τα παιδιά με αναπηρία, χωρίς αποκλεισμούς, και η εκπαίδευση τους να προωθηθεί κατά προτεραιότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved