Η ελληνική αποστολή της UNICEF στο πλευρό των υποσιτισμένων παιδιών, με πρεσβευτή τον Παύλο Τσίμα! (βίντεο)

Στο Τσαντ της Αφρικής ταξίδεψε η ελληνική αποστολή, στα πλαίσια της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης», στην οποία Πρεσβευτής είναι ο Έλληνας δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας.

Η ελληνική αποστολή της UNICEF στο πλευρό των υποσιτισμένων παιδιών, με πρεσβευτή τον Παύλο Τσίμα! (βίντεο)

H ελληνική αποστολή επισκέφθηκε το κέντρο επισιτισμού, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη UNICEFστο οποίο φιλοξενούνται οικογένειες που είναι νομάδες από την περιοχή Guera, της Επαρχίας Mongo στο Νοτιοδυτικό Τσαντ.

Επίσης οι άνθρωποι της αποστολής βρέθηκαν και σε ένα νοσοκομείο της ίδιας περιοχής, όπου επισκέφθηκαν την πτέρυγα για υποσιτισμένα παιδιά. Εκεί συνομίλησαν με μητέρες, οι οποίες περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματά υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους και τα οποία τους οδήγησαν εκεί. Σ' αυτό το νοσοκομείο, παρακολουθούνται οι πιο σοβαρές περιπτώσεις υποσιτισμένων παιδιών.

Περισσότερα για την εκστρατεία

Η εκστρατεία «Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» δίνει στα παιδιά που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, επισιτιστικές κρίσεις, συρράξεις και πολιτική αναταραχή, την ευκαιρία να πουν τις ιστορίες τους σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο, τόσο μέσα από ερασιτεχνικά, όσο και από επαγγελματικά γυρισμένα βίντεο, με σχόλια και φωτογραφίες.

Για να βοηθήσουν την εκστρατεία, ο ηθοποιός και Πρεσβευτής της UNICEF Μακγκρέγκορ, ο Παύλος Τσίμας και οι άλλες προσωπικότητες εμφανίζονται σε μικρής διάρκειας βίντεο και μοιράζονται μαρτυρίες παιδιών, τα οποία έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις.

Ο δικτυακός τόπος της εκστρατείας (www.fonestonpaidion.gr) επιτρέπει στους επισκέπτες να ενισχύσουν τις φωνές αυτών των παιδιών μέσω των δικών τους ψηφιακών κοινωνικών δικτύων. Η ιστοσελίδα, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πολωνικά και Σλοβενικά, θα περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και καρτέλες με συνοπτικά στοιχεία. Οι πολίτες θα ενθαρρύνονται να κοινοποιήσουν αυτό το υλικό, προκειμένου να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή των παιδιών και να δείξουν ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η UNICEF και το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) συνεργάζονται στενά για πάνω από 20 χρόνια για να παραδώσουν άμεση βοήθεια στα παιδιά και τις γυναίκες που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ισχυρή συνεργασία έχει ωφελήσει εκατομμύρια παιδιά σε πάνω από 55 χώρες. Η βοήθεια έχει ως στόχο να προωθήσει την αλλαγή σε κρίσιμους τομείς, όπως η προστασία των παιδιών, η διατροφή, η υγεία, το νερό, η αποχέτευση και η υγιεινή, η οικονομική βοήθεια σε μετρητά, η μείωση των κινδύνων καταστροφών, η ετοιμότητα και η δημιουργία υποδομών. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, η UNICEF, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανταποκρίνεται ενεργά σε δεκάδες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε όλη την υφήλιο.

Σχετικά με τη UNICEF
Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση. Εργάζεται σε 190 χώρες και περιοχές για να κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο να βοηθήσει τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά, εργαζόμενη προς όφελος όλων των παιδιών οπουδήποτε και να βρίσκονται.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) χρηματοδοτεί προγράμματα ανακούφισης για τα θύματα φυσικών καταστροφών και συρράξεων σε όλο τον κόσμο. Η βοήθεια του ECHO βασίζεται στις αρχές του ανθρωπισμού, της ουδετερότητας, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας. Το ECHO συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους χορηγούς ανθρωπιστικής βοήθειας της UNICEF. Το 2013 μόνο, διέθεσε σχεδόν €100 εκατομμύρια για προγράμματα της UNICEF, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved