Μαμάδες σας ενδιαφέρει: Από τα πιο ασφαλή στην Ευρώπη τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά!

Όλες οι μανούλες ανησυχούμε πόσο καθαρά, ασφαλή και υγιεινά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που δίνουμε στα παιδιά μας, οπότε η είδηση αυτή θα μας χαροποιήσει και θα μας ανακουφίσει ιδιαίτερα.

Μαμάδες σας ενδιαφέρει: Από τα πιο ασφαλή στην Ευρώπη τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά!

Στη λίστα των πιο ασφαλών φρούτων και λαχανικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνονται τα ελληνικά, σε ό,τι αφορά τις υπερβάσεις σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων, όπως προκύπτει από τις καταγραφές του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Το σύστημα ανακοίνωσε συνολικά κοινοποιήσεις, από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για υπερβάσεις σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά. Μεταξύ αυτών των αναφορών, μόνο μία αφορά την Ελλάδα!

Τα ελληνικά προϊόντα κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις από απόψεως καθαρότητας σε υπολείμματα. Η Ελλάδα, για ένα ακόμη εξάμηνο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., είναι μεταξύ εκείνων των κρατών-μελών, στα οποία ανιχνεύονται οι λιγότερες υπερβάσεις σε προϊόντα φυτικής προέλευσης. Είναι πολύ σημαντικό αυτό να το γνωρίζουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι καταναλωτές και οφείλεται στην αυστηρή τήρηση των κανόνων ορθής γεωργικής πρακτικής από τους Έλληνες παραγωγούς, υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι.

Τις περισσότερες ανακοινώσεις για υπερβάσεις σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που εισήγαγε, είχε η Βουλγαρία (35), ακολουθούμενη από τις χώρες Ιταλία (21), Ολλανδία (19), Ηνωμένο Βασίλειο (19) και Γαλλία (18).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved