Μας χρειάζονται! Λίστα αναμονής για παιδικά καροτσάκια στην Τράπεζα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης «Αρσις»

Λίστα αναμονής για παιδικά καροτσάκια έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα συλλογής και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης της "Άρσις", από όπου περισσότερες από 70 οικογένειες εβδομαδιαίως προμηθεύονται δωρεάν ρούχα, κουζινικά σκεύη, παιχνίδια και είδη οικιακής χρήσης.

Μας χρειάζονται! Λίστα αναμονής για παιδικά καροτσάκια στην Τράπεζα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης «Αρσις»

«Έχουμε καταγεγραμμένες 20 οικογένειες που περιμένουν να προμηθευτούν παιδικά καροτσάκια ενώ μεγάλες είναι οι ανάγκες για αντρικά και παιδικά παπούτσια στα οποία έχουμε έλλειψη σε αντίθεση με τα γυναικεία τα οποία όπως καταλαβαίνετε.... αφθονούν» λέει η Καλλιρρόη Αντωνιάδου από την ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ, τη δομή της "Άρσις" που είναι υπεύθυνη για την Τράπεζα συλλογής και διανομής.

Οι χώροι της Τράπεζας βρίσκονται στην οδό Βενιζέλου 70 στην Θεσσαλονίκη και άνοιξαν από χθες. «Υπάρχουν πολλοί που προσφέρουν πράγματα τα οποία εκ των πραγμάτων δεν είναι χρήσιμα στους ανθρώπους που απευθυνόμαστε, όπως για παράδειγμα στολές του σκι και παγοπέδιλα ή ακόμη, γούνες, δερμάτινα μπουφάν και κρυστάλλινα ποτήρια, είδη που τελικά τα βγάζουμε προς πώληση στα παζάρια μας» λέει η κ. Αντωνιάδου.

Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνει καθημερινά, ξεκαθαρίζει ότι για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, οι οικογένειες απευθύνονται πρώτα στους κοινωνικούς λειτουργούς της "Άρσις", οι οποίοι τους παραπέμπουν στη συνέχεια στην Τράπεζα. «Είναι κατά βάση αλλοδαποί που έχουν ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών τους και τον εξοπλισμό του νοικοκυριού που ξεκινούν να στήσουν. Πολλές φορές ζητάνε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, όπως κουζινάκια, ακόμη και απλά μάτια κουζίνας και μικρά ψυγεία».

Πάντως, όσοι επιθυμούν να δωρίσουν πράγματα, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗΣ, 2315504301, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00, ενώ όσοι θέλουν να δωρίσουν έπιπλα, υπάρχει η δυνατότητα περισυλλογής τους με ειδικό βαν της "Άρσις".

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved