Φρούτα και λαχανικά του Ιούνη: Μάθετε ποια είναι της εποχής

Αρχίζει το καλοκαιράκι και όλο και πληθαίνουν τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκουμε φρέσκα. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει -όσο είναι δυνατόν- να δίνουμε στα παιδιά φρούτα και λαχανικά εποχής.

Φρούτα και λαχανικά του Ιούνη: Μάθετε ποια είναι της εποχής

Οι ντομάτες είναι πλέον στην εποχή τους μαζί με τα αγγουράκια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές (βάλτε ελιές και φέτα και έτοιμη η χωριάτικη σαλάτα σας), τον μαϊντανό, τα ραπανάκια, το σκόρδο, το σπανάκι, τον αρακά, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα αβοκάντο και τα φασολάκια. Επίσης θα βρείτε άνηθο, αντίδια, βλίτα, καρότα, λάχανα, μάραθο, μαρούλια, παντζάρια, ραδίκια, σέλινο και σέσκουλα.

Από φρούτα στην εποχή τους είναι οι φράουλες, τα κεράσια, τα βύσσινα, τα καρπούζια, τα πεπόνια, τα αχλάδια, τα βερίκοκα, τα μούσμουλα, τα πορτοκάλια και τα ροδάκινα. Μην ξεχάσετε να βάλετε φράουλες στην κατάψυξη ώστε να έχετε όλο το καλοκαίρι (και γιατί όχι, και το χειμώνα!)

Οι συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με όλα αυτά είναι άπειρες και φυσικά πεντανόστιμες. Με τα φρούτα φτιάξτε νόστιμες μαρμελάδες, αλλά τολμήστε και κάτι διαφορετικό, όπως γρανίτες ή smoothie φρούτων!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved