Απερίφραστα καταδικάζει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ο Πάπας

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε εκ νέου σήμερα τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, αναφέροντας ότι είναι ένα έγκλημα που μπορεί να συγκριθεί με τα «έργα του Σατανά».

Απερίφραστα καταδικάζει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ο Πάπας


Όπως είπε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα υπάρξει μηδενική ανοχή για όποιον μέσα στην Καθολική Εκκλησία κακοποιεί παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των επισκόπων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής στο Βατικανό από τη Μέση Ανατολή, ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε επίσης ότι θα έχει την πρώτη του συνάντηση με μια ομάδα θυμάτων κακοποίησης στο Βατικανό στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ερωτηθείς για το αν θα κινηθεί εναντίον επισκόπων, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση, είπε δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, προσθέτοντας ότι τρεις επίσκοποι είναι υπό έρευνα.

«Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα μεγάλο έγκλημα ... γιατί ένας ιερέας που το κάνει αυτό προδίδει το σώμα του Κυρίου. Είναι ένα έργο του Σατανά », είπε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την κρίση που συγκλόνισε την Εκκλησία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο πάπας ανέφερε επίσης ότι οι ρωμαιοκαθολικοί ιερείς κατά τη γνώμη του πρέπει να είναι άγαμοι, αλλά ο κανόνας δεν είναι ένα μη αναστρέψιμο δόγμα και ως εκ τούτου « η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή» για αλλαγές. «Είναι ένας κανόνας ζωής που εκτιμώ πάρα πολύ και νομίζω ότι είναι ένα δώρο για την Εκκλησία, αλλά δεδομένου ότι δεν είναι ένα δόγμα, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή», ανέφερε ο Φραγκίσκος.

Για το θέμα της αγαμίας των καθολικών κληρικών εδώ και καιρό ασκούνται πιέσεις ώστε να υπάρξουν αλλαγές, ιδίως στον απόηχο των πρόσφατων σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με τους υποστηρικτές της προαιρετικής αγαμίας στην Εκκλησία να υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική απογοήτευση οδηγεί ορισμένους ιερείς στο να κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved