Χρόνια πολλά Γκούφυ! (βίντεο)

Χθες ο Γκούφυ είχε τα γενέθλιά του! Ο γκαφατζής και αδέξιος φίλος του Μίκυ Μάους, με τον οποίο έχει εμφανιστεί μαζί σε πολλές ταινίες και δημοφιλής ήρωας των κινουμένων σχεδίων των Walt Disney Pictures που έχει μορφή σκύλου, έγινε 82 χρονών!

Χρόνια πολλά Γκούφυ! (βίντεο)

Όλα ξεκίνησαν στις 25 Μαΐου 1932, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία κινουμένων σχεδίων Mickey's Revue. Στο πλήθος που παρακολουθούσε το σόου του Μίκυ υπήρχε και ένας περίεργος τύπος ο οποίος φαινόταν να διασκεδάζει τόσο, ώστε να ενοχλεί με τα γέλια του τους υπόλοιπους θεατές. Αυτό έπεισε τους σχεδιαστές της Disney να μετατρέψουν τον χαζοχαρούμενο αυτό τύπο σε ήρωα.

Αφού του έβγαλαν τα γυαλιά και το γενάκι, προκειμένου να είναι πιο συμπαθής, τον ονόμασαν Dippy Dawg, (Ντίπι Ντογκ) δηλαδή «Τρελό Σκύλο». Στην Disney ωστόσο, σύντομα άρχισαν να τον αποκαλούν «The Goof»... οπότε και του έμεινε το όνομα Γκούφυ. Στην αμερικανική ονομασία, η ετυμολογία της λεξης Goofy είναι από το goof (=ανόητος).

O Άρθουρ Μπάμπιτ, εξαίρετος γραφίστας και εκπαιδευτής των σχεδιαστών κινουμένων σχεδίων της Disney, ήταν βραδυκίνητος και καμπούριαζε ελαφρώς. Το ίδιο και ο Γκούφυ, και ενδεχομένως για το λόγο αυτό να ήταν ο πρώτος που οραματίστηκε τις δυνατότητες του έως τότε παραγνωρισμένου ήρωα.

Ο Μπάμπιτ αποφάσισε να μετατρέψει τον Γκούφυ σε κύριο πρωταγωνιστή και ηθοποιό τόσο ολοκληρωμένο όσο και διασκεδαστικό. Έτσι, τον έπλασε ως καρικατούρα των νευρώσεων του σύγχρονου ανθρώπου. Παρά ταύτα, έβαζε πάντα σε πρώτο πλάνο την ατάραχη ηρεμία του, καθώς όπως ο ίδιος ο Μπάμπιτ συνήθιζε να λέει στους γραφίστες μαθητές του: «Ο Γκούφυ έχει μουσική στην καρδιά, παρότι παίζει αιωνίως την ίδια μελωδία, κι εγώ τον ακούω να τη σιγοτραγουδά ενόσω σκέφτεται ή εργάζεται».

Δείτε την ταινία που έκανε το ντεμπούτο του ο γλυκός μας Γκούφυ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved