Χάπι του μέλλοντος θα κάνει τα παιδιά μας εξυπνότερα!

Θέλετε το παιδί σας να γίνει πιο έξυπνο; Στο μέλλον ίσως μπορεί να αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης του κατά 6 μονάδες, με την βοήθεια ενός χαπιού!

Χάπι του μέλλοντος θα κάνει τα παιδιά μας εξυπνότερα!

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ακόμη «γονίδιο της εξυπνάδας», ίσως το ισχυρότερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης (IQ) κάποιου, έως 6 μονάδες.

Το γονίδιο δρα αυξάνοντας την επίδραση της πρωτεΐνης με το ελληνικό μυθολογικό όνομα «Κλωθώ», η οποία είναι ήδη γνωστό ότι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

Η ανακάλυψη, στοχεύει αρχικά να βοηθήσει στη θεραπεία των γνωστικών συνεπειών των νευροεκφυλιστικών παθήσεων της τρίτης ηλικίας, όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ, αλλά επίσης μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει σε ένα «χάπι της εξυπνάδας», που θα το παίρνουν οι άνθρωποι ανεξαρτήτως της ηλικίας τους.

Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι ίσως καταφέρουν να βρουν ένα φάρμακο, πιθανώς σε μορφή χαπιού, που θα αυξάνει το επίπεδο της «Κλωθώ» στους ανθρώπους ή που θα μιμείται την δράση της, προκειμένου να αυξάνονται οι νοητικές ικανότητες όχι μόνο στους ανθρώπους μέσης ή τρίτης ηλικίας, αλλά και στους νεότερους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved