Ξεκινάει σήμερα στην Θεσσαλονίκη το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ

Ξυλοπόδαροι από τη Γαλλία, ακροβάτες από την Ιταλία, η "Vosa Theatre" από την Τσεχία και δεκάδες δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη θα προσφέρουν στα παιδιά, αλλά και σε όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά, ένα τριήμερο έκφρασης και δημιουργίας, από σήμερα 9 Μαΐου έως και την Κυριακή, 11 Μαΐου. Η συμμετοχή και η είσοδος στις εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα είναι δωρεάν.

Ξεκινάει σήμερα στην Θεσσαλονίκη το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ

Πρόκειται για το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο "Elephantastico", που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει συνολικά 58 εκδηλώσεις σε 26 χώρους της πόλης, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

afisa elphantastiko 1

Το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο σε παιδιά, ηλικίας από 1 έως ...99 ετών, περιλαμβάνει εκδηλώσεις γεμάτες από μουσικά - θεατρικά παραμύθια, κινηματογράφο, κουκλοθέατρο, κατασκευές κρουστών από ανακυκλώσιμα υλικά, συναυλίες, ακροβατικά, ζογκλέρ, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία, αλλά και ένα αφιέρωμα στη ρωσική πόλη Αγία Πετρούπολη, που είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, από τη ρωσική πλευρά θα προβληθεί το πρότζεκτ "Children of St.Petersburg", το οποίο θα περιλαμβάνει κοντσέρτο κλασικής μουσικής και ποικίλες παραστάσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved