«Αβάντι ντο φα φα φα»! Σαν σήμερα το 1977 η Ελλάδα πήρε την 5η θέση με το «Μάθημα Σολφέζ» στην Eurovision

Μάιος, ο μήνας της Eurovision! Όλοι λίγο-πολύ έχουμε ασχοληθεί με αυτόν τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού και ειδικά στα τέλη της δεκαετίας του '70 η Eurovision ήταν πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα!

«Αβάντι ντο φα φα φα»! Σαν σήμερα το 1977 η Ελλάδα πήρε την 5η θέση με το «Μάθημα Σολφέζ» στην Eurovision

Είναι ένας διαγωνισμός που η θεαματικότητά του έχει περάσει από όλα σχεδόν τα στάδια: από την παντελή αδιαφορία (το 1984 η ΕΡΤ απεφάνθη ότι η Eurovision είναι διοργάνωση χαμηλού επιπέδου και δεν προκήρυξε καν διαγωνισμό εκπροσώπησης) στην απόλυτη αποθέωση (το 2005 όταν η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά το βραβείο με την Έλενα Παπαρίζου που ερμήνευσε το τραγούδι των Χρήστου Δάντη και Ναταλίας Γερμανού, My number one και αφορμή αυτού ήταν η διοργάνωση το 2006 του διαγωνισμού στην Αθήνα).

Όλοι όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτός ο διαγωνισμός έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική κουλτούρα, με κάποια τραγούδια του να παραμένουν ως τις μέρες μας κλασικά! Ένα από αυτά είναι και το τραγούδι "Μάθημα σολφέζ" με ερμηνευτές τους: Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη, Robert Williams και Μπέσσυ Αργυράκη.

1977

Σαν σήμερα λοιπόν στις 7 Μαΐου του 1977, στον 22ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον που διεξάχθηκε στο Λονδίνο, η Ελλάδα με το "Μάθημα σολφέζ" του Γιώργου Χατζηνάσιου, τερμάτισε στην 5η θέση (την υψηλότερη ως τότε θέση) με 92 βαθμούς.

Με αφορμή την σημερινή μέρα, σας δείχνουμε το βίντεο απόσπασμα του υπέροχου αυτού τραγουδιού για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Απολαύστε το και ακούστε το δυνατά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved