Κάθε πράγμα στον καιρό του... Τι φρούτα και λαχανικά είναι της εποχής;

Όλοι οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι καλό είναι να τρώμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας στην εποχή τους, έτσι ώστε να διατηρούνται όλες οι θρεπτικές ουσίες τους και να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με τις έξτρα ορμόνες, ουσίες και λιπάσματα που υπάρχουν στα είδη εκτός εποχής.

Κάθε πράγμα στον καιρό του... Τι φρούτα και λαχανικά είναι της εποχής;

Το Μάιο μπορούμε πλέον να βρούμε αρκετά φρούτα. Ξεκινάν οι φράουλες, τα πρώιμα πεπόνια, τα κεράσια, τα μούσμουλα και τα βερίκοκα, ενώ συνεχίζουν τα πορτοκάλια. Από λαχανικά θα βρούμε βλίτα, φασολάκια, πρώιμα αγγούρια και μελιτζάνες, άνηθο, αντίδια, αρακά, καρότα, κολοκυθάκια, λάχανα, μαϊντανό, μάραθο, μαρούλι, παντζάρια, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκια και αβοκάντο. Επίσης είναι ο τελευταίος μήνας που θα βρείτε σπαράγγια, μπρόκολα και πράσα.

Θα βρείτε πάρα πολλές συνταγές στο Mothersblog.gr που χρησιμοποιούν αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά. Και βέβαια με τόσα λαχανικά, φτιάξτε ζωμό να βάλετε στην κατάψυξη! Από ψαρικά που αυτό το μήνα είναι στην εποχή τους είναι οι τσιπούρες, τα μπαρμπούνια, η αθερίνα, ο γαλέος, οι γαρίδες και ο γαύρος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved