Πώς να περάσετε τις τέλειες διακοπές με τα παιδιά σας!

Είναι η στιγμή που περιμένουμε περισσότερο όλο το χρόνο, πότε θα ξεκουραστούμε έστω και για λίγες ημέρες.

Πώς να περάσετε τις τέλειες διακοπές με τα παιδιά σας!

Αυτό σίγουρα είναι πιο δύσκολο σε μια οικογένεια με παιδιά, όμως μπορείτε και να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τις διακοπές σας, αλλά και τις στιγμές με την οικογένειά σας. Για να τα καταφέρετε πρέπει να προσπαθήσετε λίγο τα παρακάτω πράγματα:

1. Πάτε διακοπές μαζί με τα παιδιά σας δεν τα δένετε πάνω σας: Αυτό είναι το κυριότερο. Αν τα παιδιά σας έχουν πολλούς φίλους αφήστε τα να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο με αυτούς. Δεν χρειάζεται να τα πιέζετε να μένουν προσκολλημένα πάνω σας.

2. Συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στο σχεδιασμό: Βάλτε τα να κάνουν μια έρευνα για το μέρος που θα πάτε, μήπως βρουν κάποια δραστηριότητα είτε για να την κάνετε όλοι μαζί, είτε για να την κάνουν μόνα τους και έτσι να σας δώσουν κι εσάς ελεύθερο χρόνο.

3. Ζητήστε τους αν θέλουν να φέρουν και κάποιο φίλο: Είναι ίσως ο πιο απλός τρόπος και για να περάσουν τέλεια και για ηρεμήσετε και εσείς κάποιες ώρες. Φροντίστε ο φίλος που θα φέρουν να είναι κάποιο παιδί που γνωρίζετε για να μπορείτε να το προσέξετε καλύτερα.

4. Μην τα πιέζετε να κάνουν κάτι που δεν θέλουν: Αφήστε τα λίγο πιο ελεύθερα, αφού πρόκειται για διακοπές. Αν διασκεδάζουν τα παιδιά σας τόσο πιο εύκολο θα είναι και για εσάς να μην έχετε γκρίνιες και να περάσετε χαλαρές διακοπές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved