«Βάζουμε τέλος στη σεξουαλική βία». Ομπάμα και σταρ του Χόλιγουντ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών (εικόνες, βίντεο)

Ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο Σεθ Μάγιερς, ο Στηβ Καρέλ, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, ο Μπάρακ Ομπάμα κι ο Τζο Μπάιντεν συμμετείχαν σε μία καμπάνια κατά της σεξουαλικής βίας.

«Βάζουμε τέλος στη σεξουαλική βία». Ομπάμα και σταρ του Χόλιγουντ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών (εικόνες, βίντεο)

Οι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ, μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, προτρέπουν τους άνδρες να μιλήσουν ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση.
«Είναι στο χέρι μας να βάλουμε τέλος στην σεξουαλική βία κι αυτό θα ξεκινήσει με σένα», λέει ο Μπάρακ Ομπάμα.

«Αν δεν συναινεί ή αν δεν μπορεί να συναινέσει, είναι βιασμός. Είναι επίθεση. Αν δω να συμβαίνει θα μιλήσω», αναφέρει ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο. «Είναι λάθος, είναι έγκλημα», λέει ο Στηβ Καρέλ. «Αν έβλεπα να συμβαίνει αυτό, δε θα έριχνα ευθύνη σε εκείνη. Θα τη βοηθούσα», αναφέρει ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λευκού Οίκου, 1 στις 5 φοιτήτριες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Παρότι έχει σημειωθεί πρόοδος στη μείωση της βίας των γυναικών, ακόμη ο δρόμος είναι πολύ μακρύς.
Μόλις πέρσι, μία στις δέκα εφήβους είχε δηλώσει ότι έπεσε θύμα σωματικής επίθεσης από τον σύντροφό τους.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved