Κάντε το μπάνιο σας να αστράψει με τους πιο εύκολους τρόπους!

Το μπάνιο είναι ίσως το πιο δύσκολο μέρος του σπιτιού όσον αφορά το καθάρισμα. 

Κάντε το μπάνιο σας να αστράψει με τους πιο εύκολους τρόπους!

Λεκέδες, άλατα και μούχλα μας ταλαιπωρούν και δεν υπάρχουν πάντα εύκολοι τρόποι για να απαλλαγούμε. Δείτε μερικούς τρόπους που προτείνει το spitikamystika.blogspot.it, και θα κάνουν το μπάνιο σας να αστράφτει:

Ντους
Αν υπάρχουν άλατα γύρω από το τηλέφωνο του ντους και το κεφάλι δεν αφαιρείται, μην απελπίζεστε. Απλά πάρτε ένα μπολ, γεμίστε το με ζεστό, φθηνό, λευκό ξύδι ( θερμαίνετε το ξύδι σε μια κατσαρόλα) και βυθίστε μέσα το τηλέφωνο του ντους, δένοντας το στο μπολ με μια κολλητική ταινία για να μείνει βυθισμένο μέσα. Αφαιρέστε το μπολ και την ταινία μετά από 1 ωρίτσα. Τα άλατα θα έχουν μαλακώσει και μερικά θα επιπλέουν μέσα στο ξύδι. Με μια παλιά σας οδοντόβουρτσα τρίψτε το κεφάλι του ντους για να φύγουν τα άλατα. Μην ξεχάσετε να βάλετε το ντους να τρέχει νερό, για να φύγει το ξύδι που έμεινε μέσα στις τρύπες του ντους. Τέλος το περνάτε με ένα βρεγμένο πανί και στην συνέχεια, σκουπίζετε καλά με ένα στεγνό.

Βρύσες
Και στις βρύσες μας θα χρησιμοποιήσουμε ζεστό, λευκό ξύδι για να βγάλουμε τα άλατα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Απλώστε χαρτί κουζίνας γύρω από την βάση της βρύσης και εκεί που βλέπετε συνήθως, να μαζεύονται τα άλατα. Στην συνέχεια ρίχνετε πάνω τους ζεστό λευκό ξύδι μέχρι να μουσκέψουν καλά. Το αφήνετε, πάλι για μια ώρα, σκουπίζετε με ένα βρεγμένο πανί και μετά με ένα στεγνό. Προσοχή όμως με το ζεστό ξύδι, όταν πρόκειται για επιμεταλλομένες βρύσες ή επιχρυσομένες. Καλύτερα να το αποφύγετε στην περίπτωση αυτή, γιατί το ζεστό ξύδι θα "φάει" το μέταλλο.

Μπανιέρα
Για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα την μπανιέρα σας, γεμίστε την με ζεστό νερό μέχρι την μέση και ρίξτε μέσα δύο μεζούρες από την σκόνη που πλένετε τα ρούχα σας. Αφήστε την να δράσει όλη την νύχτα για να μουλιασουν οι λεκέδες. Θα αστράφτει!

Πλακάκια
Σφουγγαρίστε τα πλακάκια σας με ένα μείγμα από υγρό πιάτων, χλωρίνη και ζεστό αλλά όχι καυτό νερό. Θα λάμψουν!

Λεκάνη τουαλέτας
Με ένα κουτάκι κόκα κόλα μπορείτε να καθαρίσετε την λεκάνη σας από τους λεκέδες! Κουνίστε καλά την κόκα κόλα, αναποδογυρίστε την, ανοίξτε και αδειάστε την, μέσα στην λεκάνη. Ο αφρός θα φτάσει μέχρι και κάτω από το χείλος της λεκάνης. Αφήστε για παραπάνω από μισή ώρα και μετά τρίψτε με το βουρτσάκι.

Αν θέλετε να κρατήσετε τις επιφάνειες τους μπάνιου σας χωρίς γρατσουνιές και περισσότερο λαμπερές, χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό μαλακά πανάκια και σφουγγάρια. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα του εμπορίου, να προτιμάτε κρέμες που είναι ειδικές για να καθαρίσετε το μπάνιο σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved