Δωρεάν κατασκήνωση σε 35.000 παιδιά. Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις

Ανήλικα παιδιά ως 18 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε δωρεάν σε κατασκηνώσεις όλης της χώρας, μετά από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών κι Εργασίας.

Δωρεάν κατασκήνωση σε 35.000 παιδιά. Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου ως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;
• ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
• άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι μήνες.

Και για τις δύο περιπτώσεις δικαιούχων, το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ.

Από σήμερα Τρίτη μέχρι τις 9 Μαίου κι ώρα 12.00 οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι επιλέγονται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης και επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και έως την 9η Μαΐου 2014 και ώρα 15:00, οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved