Μία δωρεάν εφαρμογή μπορεί να προλάβει την ηπατική ανεπάρκεια στα παιδιά!

Μία δωρεάν εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους γαστρεντερολόγους του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση της κυριότερης αιτίας που προκαλεί ηπατική ανεπάρκεια στα παιδιά.

Μία δωρεάν εφαρμογή μπορεί να προλάβει την ηπατική ανεπάρκεια στα παιδιά!

Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στους γονείς, να συγκρίνουν φωτογραφίες των κοπράνων του παιδιού τους από την στιγμή που γεννιέται μέχρι την στιγμή που εκείνο μπορεί να αποκτήσει τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι πάσχει από ατρησία χοληφόρων.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής μάλιστα, οι γονείς μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες στον παιδίατρό τους και να τους υπενθυμίζει να κάνουν έλεγχο στο χρώμα κάθε δύο εβδομάδες από την στιγμή της γέννησης μέχρι την ηλικία των 2 μηνών.

Η ατρησία χοληφόρων είναι η κυριότερη αιτία που προκαλεί ηπατική ανεπάρκεια στα παιδιά και στην συνέχεια κρίνεται απαραίτητη η μεταμόσχευση ήπατος. Το 90% των βρεφών αυτών που κάνει θεραπεία μέσα σε 60 μέρες, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Το ποσοστό όμως πέφτει κατακόρυφα στο μισό, εάν καθυστερήσει η θεραπεία δύο με τρεις εβδομάδες αργότερα.

Το πρώτο σημάδια της νόσου είναι το λευκό χρώμα στα κόπρανα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Στην Αμερική αυτό το παθαίνουν ένα στα 14.000 νεογέννητα. Ωστόσο οι γονείς σπάνια κοιτούν το χρώμα των κοπράνων. Η πρόληψη εξάλλου είναι η καλύτερη θεραπεία κι αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί στους γονείς, είναι να προσέχουν περισσότερα τα κόπρανα των παιδιών τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved