Σήμερα γιορτάζει η μητέρα όλων μας! Η Γη!

Σήμερα 22 Aπριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, μητέρας όλων των πλασμάτων της που την δοκιμάζουν συνεχώς με τις πράξεις τους.

Σήμερα γιορτάζει η μητέρα όλων μας! Η Γη!

Ενας πλανήτης που ταλαιπωρείται με την διαρκή αύξηση της τεχνολογίας και την μόλυνση που υπόκειται από τους ανθρώπους θέτοντας έτσι πλάσματα της υπό εξαφάνιση.

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970 από τον ακτιβιστή ειρήνης, Τζον Μακόνελ που πάλεψε για την ειρήνη, το περιβάλλον, τη θρησκεία και την επιστήμη σε όλη του την ζωή. Προώθησε ιδέες για να ανακουφίσει τους τον ανθρώπινο πόνο.

Οι ανησυχίες του για την Γη ξεκίνησαν τέλη του 1950. Πίστευε πως όλοι είμαστε άνθρωποι του Θεού και είμαστε υποχρεωμένοι να προσέχουμε την Γη και να μοιραζόμαστε τις πηγές που παράγει, ίσα.

Πάλεψε πολύ και το 1969, ο Τζον Μακόνελ πρότεινε την δημιουργία της Ημέρας της Γης στο Εθνικό Συνέδριο της UNESCO ώστε να γιορτάζεται η ζωή και η ομορφιά της. Συγκινήθηκε όταν είδε την πρώτη εικόνα της Γης στο περιοδικό «Life» που έγινε αργότερα και σημαία της Ημέρας της Γης.

Ο Μακόνελ πέθανε τον Οκτώβριο του 2012 αλλά η επιρροή του σε όλο τον κόσμο είναι ακόμα μεγάλη.

Πλέον, η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, γιορτάζεται σε περισσότερες από 192 χώρες!

Η Google, τίμησε την ημέρα με διάφορα ιδιαίτερα doodles που εναλλάσσονται σε κάθε ανανέωση της σελίδας.

Στα doodles εμφανίζονται αγαπημένα ζωάκια που ξέρουμε όλοι σε χαριτωμένα σκίτσα όπως οι Ιαπωνικοί πίθηκοι Μακάκες, μια μέδουσα, ένα σκαθάρι, ένας χαμαιλέοντας Υεμένης, ένα κολιμπρί και το φουσκωτό ψάρι puffer.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved