Ποιες μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα;

Από 500 ως 1000 ευρώ κυμαίνεται το κοινωνικό μέρισμα που θα λάβουν οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Ποιες μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα;

Για να το πάρουν θα πρέπει να πληρούν και τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία είναι τα εξής: Με 1 παιδί το εισοδηματικό όριο είναι 7000 ευρώ, με 2 παιδιά θα είναι 8000 ευρώ, με 3 παιδιά θα είναι 9000 ευρώ .Ουσιαστικά δεν θα υπάρχουν επιπλέον εισοδηματικά κριτήρια για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Την Τρίτη του Πάσχα 22/4 αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις στο taxisnet για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους ,συνταξιούχους και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Συγκεκριμένα πιθανή ημέρα που θα προβλέπει η υπουργική απόφαση για τις αιτήσεις που θα αφορούν το κοινωνικό επίδομα από το πλεόνασμα είναι αυτή της Τρίτης του Πάσχα ώστε να προλάβουν οι δικαιούχοι μέσα σε δύο εβδομάδες να τις έχουν κάνει. Η υπουργική απόφαση με τα αναλυτικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος αναμένεται να εκδοθεί ακόμη και σήμερα Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη .

Η εν λόγω απόφαση του υπουργείου Εργασίας ουσιαστικά θα προβλέπει τα αναλυτικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί στις συσκέψεις της επιτροπής που έχει αναλάβει το έργο για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι ώστε να χρήματα αυτά να πάνε πραγματικά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη καθώς και τις προθεσμίες για τις αιτήσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved