Προσοχή στα ΑΤΜ: Δείτε τι κάνουν οι επιτήδειοι για να κλέψουν χρήματα

Εξαιρετικά προσεκτικοί θα πρέπει να είναι, ειδικά την περίοδο του Πάσχα, όσοι θελήσουν να «τραβήξουν» χρήματα από τα ATM των τραπεζών, καθώς η ηλεκτρονική απάτη παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Προσοχή στα ΑΤΜ: Δείτε τι κάνουν οι επιτήδειοι για να κλέψουν χρήματα

Κατά τη διάρκεια των διακοπών οι περισσότερες συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσα από τα εναλλακτικά δίκτυα, οπότε είναι επόμενο να αυξάνονται και οι απάτες. Επίσης, καθώς στις εορταστικές προσφορές των τραπεζών οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έχουν βασικό ρόλο, οι διάφοροι επιτήδειοι βάζουν ως στόχο το «πλαστικό» χρήμα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα «αφύλακτα» ATM, σε όσα βρίσκονται δηλαδή εκτός των τραπεζικών καταστημάτων και είναι πιο εύκολο να παγιδευθούν. Όσοι τα χρησιμοποιήσουν, θα πρέπει να κάνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Ακόμα, καθώς το Πάσχα πολλές συναλλαγές γίνονται εκτός αστικού ιστού, σε σημεία όπου υπάρχουν ΑΤΜ τοποθετημένα δίπλα σε σούπερ μάρκετ, σε φαρμακεία, ακόμα και σε πλατείες, το να παγιδεύσει κανείς τα μηχανήματα αυτά είναι σαφώς πιο εύκολο.

Ενδεικτικό της αύξησης που σηµειώνεται στην ηλεκτρονική απάτη είναι η καινοτομία την οποία επιδεικνύουν οι σπείρες των απατεώνων.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved