Ζει το όνειρο! Αυτός ο 17χρονος έγινε δεκτός και στα οκτώ καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Θεωρείται μεγάλο κατόρθωμα να γίνεις δεκτός σε κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Harvard ή το Yale καθώς έπειτα από εκεί ανοίγουν οι επαγγελματικοί δρόμοι.

Ζει το όνειρο! Αυτός ο 17χρονος έγινε δεκτός και στα οκτώ καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Το όνειρο κάθε μαθητή ζει ο 17χρονος Κουάσι Ενιν που υπέβαλλε αίτηση σε οχτώ κορυφαία ιδρύματα του κόσμου και τελικά έγινε αποδεκτός από όλα! Τα σχολεία της αποκαλούμενης «Ιvy League» θεωρούνται κορυφή και όποιος παίρνει πτυχίο από εκεί, εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η πρώτη θετική απάντηση ήρθε από το Princeton και ακολούθησαν τα Brown, Cornell, Dartmouth, Columbia, University of Pennsylvania, Yale και τελευταίο το Harvard με το οποίο ξαφνιάστηκε πολύ γιατί θεωρούσε τουλάχιστον πως το τελευταίο πανεπιστήμιο θα τον απέρριπτε. Εχει δεχτεί προτάσεις και από άλλα πολύ καλά πανεπιστήμια, λιγότερο όμως προβεβλημένα.

Ο Κουάσι αρίστευσε στο σχολείο του, ενώ στις εισαγωγικές εξετάσεις κατάφερε να πετύχει επιδόσεις που τον τοποθετούν στο 1% των καλύτερων συνομηλίκων του.

Το παιδί-θαύμα είναι γιος δύο νοσοκόμων, που ήρθαν πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες από την Γκάνα με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής για τους ίδιους αλλά και για την οικογένεια που ήθελαν να δημιουργήσουν.

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο Κουάσι μεγάλωσε με την παρότρυνση να είναι καλός μαθητής και να γίνει επιτυχημένος αλλά παράλληλα οι γονείς του ήθελαν να ασχοληθεί και με τη μουσική, και συγκεκριμένα τη βιόλα και το τραγούδι.

Οι καθηγητές του και οι συμμαθητές του λένε μόνο καλά λόγια για αυτόν ενώ γενικά είναι ένα αγόρι χαμηλών τόνων. Στόχος του είναι να γίνει καρδιολόγος ή νευρολόγος αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει σε ποιο πανεπιστήμιο θα φοιτήσει.

Εξετάζει την επιλογή του για το Princeton που παρέχει καλύτερη υποτροφία, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες των γονιών του είναι αρκετά περιορισμένες αλλά πιο πολύ κλίνει υπέρ του Yale επειδή έχει εξαιρετικές σχολές ιατρικής και μουσικής, που είναι οι δύο μεγάλες του αγάπες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved