Έρευνα: Η πολύωρη μελέτη του παιδιού στο σπίτι το κάνει ευάλωτο σε αρρώστιες!

Μπορεί να αρρωστήσει το παιδί σας από το πολύ διάβασμα; Κι όμως, όσο απίθανο κι αν σας φαίνεται, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συμβεί!

Έρευνα: Η πολύωρη μελέτη του παιδιού στο σπίτι το κάνει ευάλωτο σε αρρώστιες!

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνουν, επιστήμονες μίας νέας έρευνας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Αν το παιδί σας λύνει τις σχολικές ασκήσεις στο σπίτι για περίπου 3 με 4 ώρες τη νύχτα, κινδυνεύει να αρρωστήσει. Στη μελέτη που διεξήχθη στο Stanford Graduate School of Education, συμμετείχαν 4.300 μαθητές από δέκα δημόσια κι ιδιωτικά γυμνάσια της Καλιφόρνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η υπερβολική εργασία προκαλεί υψηλά επίπεδα στρες αλλά και πολλά προβλήματα σωματικής υγείας. «Βρήκαμε μια σχέση μεταξύ του άγχους των μαθητών και των φυσικών επιπτώσεων που έχει, όπως ημικρανίες, έλκος, αϋπνία, εξάντληση κι απώλεια βάρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας, Denise Pope στο CNN.

Μόλις το 56% των μαθητών θεώρησε πρωταρχικό παράγοντας άγχους, την σχολική εργασία. Η έρευνα όμως δεν στάθηκε μόνο σε αυτό. Ένα από τα συμπεράσματά της ήταν, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε κατάσταση φτώχειας, διατρέχουν κίνδυνο για σοβαρότερες διαταραχές, όπως διακίνηση ναρκωτικών και κατάχρηση αλκοόλ, λόγω του άγχους αυτού. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και στα παιδιά εύπορων οικογενειών, λόγω της πίεσης που δέχονται για να περάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Education.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved