«The Tap Project»: Η εφαρμογή που σώζει παιδικές ζωές

Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντέχουμε χωρίς το κινητό μας τηλέφωνο και το έχουμε συνεχώς μαζί μας. Θα μπορούσαμε όμως να το αφήσουμε έστω και για δέκα λεπτά αν έτσι καταφέρναμε να σώσουμε την ζωή ενός παιδιού;

«The Tap Project»: Η εφαρμογή που σώζει παιδικές ζωές

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι μια πραγματικότητα. Η UNICEF δημιούργησε μια εφαρμογή για το κινητό μας τηλέφωνο που ονομάζεται «The Tap Project» και μας καλεί να δούμε τι πραγματικά είναι σημαντικό στην ζωή.

Η εφαρμογή αυτή μας προκαλεί να κάνουμε το εξής απλό πράγμα: να αφήσουμε για λίγο το κινητό μας τηλέφωνο, να σταματήσουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες μας στο instagram, να μην κοιτάζουμε πόσα likes θα έχει το status μας στο facebook και να μην μεταβούμε στο twitter.

Ο λόγος; Διότι για κάθε ένα λεπτό που περνάμε χωρίς να χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας, η UNICEF δωρίζει ένα δολάριο που αντιστοιχεί σε μια ημέρα καθαρού πόσιμου νερού για ένα παιδάκι.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον αισθητήρα του κινητού και μόλις αντιλαμβάνεται την κίνησή του, ζητάει ευγενικά από αυτόν που το κρατάει, να το αφήσει κάτω.

Εσείς μπορείτε να αντέξετε μερικά λεπτά την ημέρα χωρίς το κινητό σας ώστε να σώσετε μια παιδική ζωή;

Δείτε την εικόνα της εφαρμογής:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved