Εως 8 Σεπτέμβρη θα ξεκινούν τα σχολεία - Κόβονται αργίες κι εκδρομές

Σε αύξηση του διδακτικού έτους προσανατολίζεται το Υπουργείο Παιδείας από τη νέα χρονιά.

Εως 8 Σεπτέμβρη θα ξεκινούν τα σχολεία - Κόβονται αργίες κι εκδρομές

Από το σχολικό έτος 2014-2015 θα αυξηθούν κατά περίπου 60 οι διδακτικές ώρες, ενώ η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου κι όχι στις 11 που είθισται να ξεκινούν τα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου ή την Πέμπτη στις 4 Σεπτεμβρίου. Τώρα όσον αφορά στις σχολικές αργίες και συγκεκριμένα στην Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα είναι αργία κι οι μαθητές μετά την εκκλησία θα επιστρέφουν στα θρανία τους! Στο στόχαστρο έχουν μπει κι οι σχολικές εκδρομές οι οποίες αναμένεται να μειωθούν από πέντε σε τρεις.

Κι ενώ προσπαθεί το Υπουργείο να αυξήσει με αυτόν τον τρόπο το διδακτικό χρόνο κατά περίπου 10% και 5% αντίστοιχα σε Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η αύξηση αυτή, λέγεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα να θεσπιστεί η «Λευκή Εβδομάδα»! Χειμωνιάτικες διακοπές δηλαδή με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, την ίδια ώρα που οι γονείς εκφράζουν την οικονομική αδυναμία τους! Μία πρόταση που όταν είχε πέσει στο τραπέζι είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τους γονείς όσο κι από τους εκπαιδευτικούς κι όχι άδικα.

Τώρα για φέτος, οι διακοπές του Πάσχα θα είναι μικρότερες για τους μαθητές σχολείων που έχουν χάσει μαθήματα λόγω καταλήψεων. Τα εν λόγω σχολεία θα έχουν τρεις ημέρες μικρότερες διακοπές του Πάσχα αφού θα επιστρέψουν στις αίθουσες μετά την Τρίτη του Πάσχα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved