Δώρο ζωής σε 3χρονο αγοράκι η αντλία με μπαταρίες που κρατά την καρδιά του ζωντανή

Ένα τρίχρονο αγοράκι έγινε το πρώτο παιδί στην Βρετανία που του παρέχεται αντλία με μπαταρίες ώστε να βοηθάει την καρδιά του από το να σταματήσει να λειτουργεί.

Δώρο ζωής σε 3χρονο αγοράκι η αντλία με μπαταρίες που κρατά την καρδιά του ζωντανή

Στον Αστον Χάτσεσον, τοποθετήθηκε η συσκευή «HeartWare» που τον βοηθάει να μείνει στην ζωή μέχρι να βρεθεί όργανο για μεταμόσχευση. Η εγχείρηση με την συσκευή, ήταν η τελευταία του ελπίδα για να μείνει στην ζωή αλλά όχι και η μόνιμη λύση.

Ο Αστον είναι το δεύτερο παιδάκι στον κόσμο που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη συσκευή με την αντλία που μπαίνει στην πρίζα όταν βρίσκεται σπίτι και λειτουργεί με μπαταρία εκτός σπιτιού.

Ο τρίχρονος διαγνώστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται «Dilated Cardiomyopathy» ελληνιστί Διατατική Μυοκαρδιοπάθεια και συνήθως εμφανίζεται σε ενήλικες. Οι γιατροί είπαν στην 22χρονη μητέρα του Αστον, Σάνα ότι ο γιος της είχε μόνο 24 ώρες ζωής.

«Τον απέκτησα τόσο νέα και δε μπορούσα να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου με ένα μωρό. Τώρα που τον χάνω, δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να τον έχω. Αλλά δε μπορούσα να τον αγκαλιάσω για να τον αποχαιρετήσω γιατί θα τον μόλυνα. Απλώς τον έβλεπα να φεύγει και ούρλιαζα. Τότε, οι γιατροί μου είπαν ότι έχω δυο επιλογές. Ή θα τον πάω σπίτι να πεθάνει ήρεμος ή θα κάνω αυτήν την επικίνδυνη εγχείρηση που μπορεί να του σώσει τη ζωή. Και απλώς τους είπα να κάνουν ότι χρειάζεται για να σώσουν τη ζωή του».

Μετά από μια οχτάωρη πολύπλοκη εγχείρηση ο Αστον τα κατάφερε!

«Είναι ακόμα πολύ άρρωστος, αλλά ελπίζουμε πως η αντλία θα τον κρατήσει ζωντανό μέχρι να βρεθεί μια καρδιά διαθέσιμη για μεταμόσχευση», λέει η Σάνα, μητέρα του Αστον.

Ο Αστον κατάφερε μετά από καιρό να πάει στην παιδική χαρά έστω καθισμένος και σε καροτσάκι, χάρη στην αντλία.

«Το λάτρεψε! Καθόταν στο καροτσάκι του αλλά γελούσε. Ηταν τόσο ενθουσιασμένος που τάιζε τις πάπιες. Ποτέ δε πίστευα ότι θα έχω το αγοράκι μου πίσω».

Ωστόσο, η μητέρα του μικρού λέει πως η προσπάθεια για μια φυσιολογική ζωή θα ξεκινήσει μόνο όταν γίνει η μεταμόσχευση καρδιάς.

Ηδη πολλοί δωρητές, φίλοι της Σάνα και ξένοι, έχουν γραφτεί για δωρεά οργάνων αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει ακόμα αν κάποιος δε χάσει τη ζωή του.

Η Σάνα τώρα ζει με την ελπίδα πως μια μέρα ο γιος της θα αποκτήσει μια καινούρια καρδιά. Μέχρι τότε, μένει δίπλα του στο νοσοκομείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved