Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία: Aύριο ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

Την 1η Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία της χώρας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία: Aύριο ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

Στα πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα γίνει κλήρωση για την εισαγωγή των νηπίων σε αυτά ενώ για την εισαγωγή στα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια θα διεξαχθούν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών κάτι που θεσπίστηκε το προηγούμενο έτος .

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014. Οι γονείς τα σχετικά δικαιολογητικά για την εγγραφή στα Πειραματικά Σχολεία της επιλογής τους, θα πρέπει να τα καταθέσουν από 2 έως 12 Μάιου 2014.

Την περσινή χρονιά για την συμμετοχή στις εξετάσεις για την εισαγωγή από τα δημοτικά στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια, τα οποία συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κατατέθηκαν 3.014 αιτήσεις για τις συνολικά 846 θέσεις.

Αντίστοιχα για την εισαγωγή μέσω εξετάσεων από τα γυμνάσια στα πρότυπα πειραματικά λύκεια που διαθέτουν 1.068 θέσεις κατατέθηκαν 1.641 αιτήσεις.
Όσοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την συμμετοχή τους θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ , στην οποία θα δηλώνουν το πρότυπο σχολείο που επιθυμούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved