Ο Γιώργος Καραγκούνης επίσημος παίκτης της Ελλάδας στο φιλανθρωπικό πρότζεκτ ποδοσφαίρου για τα παιδιά, ELEVEN

Πριν λίγες ημέρες σας παρουσιάσαμε το ELEVEN, ένα project που χρησιμοποιεί τη δύναµη του ποδοσφαίρου για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ο Γιώργος Καραγκούνης επίσημος παίκτης της Ελλάδας στο φιλανθρωπικό πρότζεκτ ποδοσφαίρου για τα παιδιά, ELEVEN

Η καμπάνια αποτελείται από 11 σκηνοθέτες που ακολουθούν την ιστορία έντεκα εντεκάχρονων παιδιών, από έντεκα διαφορετικές χώρες καθώς ετοιμάζονται να ζήσουν το παιχνίδι της ζωής τους και στόχος είναι τα παιδιά αυτά να συναντηθούν σε μια χώρα και να απολαύσουν ένα παιχνίδι μαζί ως μια ομάδα με αντίπαλους γνωστούς ποδοσφαιριστές από τις 11 διαφορετικές χώρες.

Ο δημιουργός της μοναδικής καμπάνιας είναι ένας νέος Ελληνας σκηνοθέτης, ο Μιχάλης Μονεμβασιώτης.

To mothersblog.gr μίλησε αποκλειστικά με τον Γιάννη Σωτηρόπουλο, που βρίσκεται στην ομάδα παραγωγής του ELEVEN και μας είπε λίγα λόγια το project:

«Το ELEVEN είναι ένα αρκετά φιλόδοξο project και ξεκίνησε από μια ομάδα νέων σκηνοθετών για να γίνει κάτι καινούριο αλλά και για να κινητοποιήσει τον κόσμο για τις διακρίσεις ενάντια στον ρατσισμό αλλά και τη βία που υπάρχει στα γήπεδα. Οι συνεργάτες είναι όλοι νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν κάτι καινούριο και συμμερίζονται τις ίδιες αξίες. Ολοι αγαπούν αυτό το project και δε περιμένουν κανέναν οικονομικό κέρδος από αυτό καθώς είναι φιλανθρωπικό. Θέλουν απλώς να φτιάξουν κάτι καινούριο και πρωτότυπο!».

-Πως λειτουργεί όλο αυτό ταυτόχρονα;

- Υπάρχει μια ομάδα παραγωγής ήδη σε κάθε χώρα και τα γυρίσματα για τις ζωές των παιδιών, έχουν ξεκινήσει ήδη.
Στην Ελλάδα, τα γυρίσματα θα γίνουν στη Ξάνθη. Υπάρχουν δυο λόγοι για αυτό: Πρώτον, η Θράκη κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και το ντοκιμαντέρ αφορά παιδιά που ζουν σε ανάλογες κοινωνίες με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Δεύτερον, η υποστήριξη για το project ήρθε από την ομάδα της Skoda Ξάνθης. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης θα επιλέξει και το παιδί το οποίο θα πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ αλλά και που θα έχει την ευκαιρία να μεταβεί στην Αγγλία για το μεγάλο κοινό παιχνίδι με τα υπόλοιπα 10 παιδιά και τους 11 γνωστούς ποδοσφαιριστές.

- Γιατί επιλέξατε το νούμερο 11;

- Ο αριθμός 11, επιλέχθηκε κυρίως λόγω του ποδοσφαίρου αλλά και επειδή, σύμφωνα με ψυχολόγους, είναι μια ηλικία «μεταβατική». Το παιδί δεν είναι ακόμα αλλοτριωμένο από την κοινωνία αφού είναι ακόμα μικρό αλλά μπορεί να σκεφτεί και λίγο παραπέρα, λίγο σαν ενήλικας.

Στην ερώτησή μας , αν το ντοκιμαντέρ είναι μόνο για ... αγόρια η απάντηση είναι όχι. «Το ντοκιμαντέρ δε θα περιλαμβάνει μόνο αγόρια για το παιχνίδι αλλά και κορίτσια κάτι που το κάνει πιο πρωτότυπο αφού μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να πραγματοποιούνται παιχνίδια μόνο με αγόρια. Η πρώτη παίκτρια που επιλέχθηκε από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, είναι ένα 11χρονο κοριτσάκι από την Δανία. Η προπονήτρια της μάλλον θα είναι και μια από τις παίκτριες που θα παίξουν τον φιλικό αγώνα με τα παιδιά».

- Από όσο ξέρουμε κάθε χώρα που συμμετέχει θα έχει και τον επίσημο παίκτη της! Για την Ελλάδα είναι ο Γιώργος Καραγκούνης!

- Η Ελλάδα έχει κλείσει ήδη τον επίσημο παίκτη της και ήταν η πρώτη χώρα που κατάφερε να πείσει γνωστό ποδοσφαιριστή να συμμετάσχει για το project. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι αυτός που προσεγγίσθηκε από την ομάδα παραγωγής και με μεγάλη χαρά δέχθηκε πρόθυμα να υποστηρίξει και να συμμετάσχει στο κοινό παιχνίδι.

Φυσικά σε μία τόσο μεγάλη και πολύπλευρη παραγωγή, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι δυσκολίες. Σύμφωνα με τον Γιάννη Σωτηρόπουλο «η μεγαλύτερη δυσκολία αυτή τη στιγμή είναι η χρηματοδότηση. Τα γυρίσματα προς το παρόν γίνονται στη κάθε χώρα ξεχωριστά και η παραγωγή δεν έχει οικονομικό όφελος. Ομως για να πραγματοποιηθεί το κοινό παιχνίδι στην Αγγλία, θα πρέπει να διατεθεί το ποσό των 60.000 δολαρίων για τα βασικά έξοδα μετακίνησης και διαμονής, της παραγωγής αλλά και των παιδιών με τους γονείς τους. Παρά την ανάρτηση της καμπάνιας στο kickstarter, τα χρήματα δε συγκεντρώθηκαν όλα οπότε και θα γίνουν συνομιλίες για να βρεθούν χορηγοί. Επιπλέον, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η καμπάνια θα αναρτηθεί ξανά και η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη για να γίνει το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved