Food info για τη φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η φέτα είναι πλούσια σε ασβέστιο, με την περιεκτικότητά της να διαφέρει ανάλογα με την προέλευσή της και το γάλα από το οποίο παρασκευάζεται.

Πρόκειται για ένα από το πιο αγαπημένα ελληνικά προϊόντα που έχει διαδοθεί ιδιαίτερα και στο εξωτερικό. Η ελληνική φέτα είναι προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και σύμφωνα με τη νομοθεσία ως «φέτα» χαρακτηρίζεται το τυρί που προέρχεται από παστεριωμένο γάλα, η αναλογία του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 70% πρόβειο και όχι περισσότερο από 30% κατσικίσιο. Κάτι επίσης ενδιαφέρον είναι ότι η φέτα Π.Ο.Π. πρέπει να έχει ωριμάσει είτε σε ξύλινα βαρέλια είτε σε τενεκέδες, και να έχει τουλάχιστον 43% λιπαρά επί ξηρού και μέγιστη υγρασία 55%.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved