Πανελλήνιες 2014: Επιστρέφουν στο μηχανογραφικό δελτίο οι Αστυνομικές Σχολές

Αν κι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι στις φετινές πανελλήνιες δεν θα εισαχθούν νέοι πρωτοετείς στις αστυνομικές σχολές, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, αυτό άλλαξε.

Πανελλήνιες 2014: Επιστρέφουν στο μηχανογραφικό δελτίο οι Αστυνομικές Σχολές

Νέα εγκύκλιος στάλθηκε στα Λύκεια, όπου ενημερώνει τους υποψηφίους ότι οι συγκεκριμένες σχολές θα είναι τελικά στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει ότι σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται για υπογραφή, οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014.

Οι επιτυχόντες πολίτες θα εγγραφούν στις ανωτέρω σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016. Για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, δεν θα αποσταλούν καινούρια Υποδείγματα της Αίτησης- Δήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα εξακολουθούν να υποβάλουν τα Υποδείγματα, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και διατίθενται και στα Λύκεια.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, σε αυτά τα υποδείγματα δεν υπάρχει η επιλογή «Αστυνομικές Σχολές» για πολίτες, μια επιλογή που ούτως ή άλλως θα ήταν προαιρετική και απλώς ενδεικτική. Επιπλέον, οι Διευθυντές των Λυκείων θα πρέπει να ενημερώσουν εκ νέου τους υποψηφίους ότι τελικά οι Αστυνομικές Σχολές για πολίτες θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014. Για την πλήρη ενημέρωση τους, οι υποψήφιοι θα καλούνται να υπογράψουν στη συνημμένη Συγκεντρωτική Κατάσταση Αίτησης-Δήλωσης ότι έλαβαν γνώση της νέας ρύθμισης.

Η εν λόγω συγκεντρωτική κατάσταση θα παραμείνει στο Λύκειο μαζί με τα αντίγραφα των Αιτήσεων-Δηλώσεων μέχρι το τέλος των εξετάσεων και θα περιέχει όλους τους υποψηφίους που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση σε κάθε Λύκειο. Όσοι υποψήφιοι ήδη υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση, θα ενημερωθούν (τηλεφωνικά, αν πρόκειται για αποφοίτους) από τους Διευθυντές των Λυκείων για τη νέα ρύθμιση, ώστε να προσέλθουν στο Λύκειο, να υπογράψουν και αυτοί στη συνημμένη Συγκεντρωτική Κατάσταση Αίτησης-Δήλωσης και , αν επιθυμούν, να προβούν σε τυχόν διόρθωση της αρχικής τους Αίτησης- Δήλωσης.

Σε όλους τους υποψηφίους πρέπει να επισημαίνεται ότι όσοι πολίτες τελικά επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε Αστυνομικές Σχολές, παρότι δεν θα το δηλώσουν τώρα στην Αίτηση-Δήλωση, θα πρέπει παρακολουθώντας την αντίστοιχη προκήρυξη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να υποβάλουν σχετική αίτηση, ώστε υποχρεωτικά να περάσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών.

Η παραπάνω διαδικασία ισχύει ανέκαθεν για όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ανεξαρτήτως αν οι υποψήφιοι είχαν συμπεριλάβει αυτές τις Σχολές στην Αίτηση-Δήλωση.

Όσον αφορά στους υποψηφίους για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), δεν θα υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση ενώ γίνεται γνωστό ότι και οι υποψήφιοι με το 10% συμπεριλαμβάνονται στη νέα ρύθμιση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved