Tο tip της μαμάς: Mε ποια κριτήρια να επιλέξετε την κατάλληλη φριτέζα αέρος

Αν  σκέφτεστε να αγοράσετε air fryer δεν αρκεί μόνο να κάνετε έρευνα αγοράς αλλά πρέπει να γνωρίζετε και με ποια κριτήρια θα το επιλέξετε.

Tο tip της μαμάς: Mε ποια κριτήρια να επιλέξετε την κατάλληλη φριτέζα αέρος
Bigstock

Οι φριτέζες αέρος ή air fryers είναι η απόλυτη τάση στον τρόπο μαγειρικής με τα περισσότερα νοικοκυριά να την έχουν ήδη στην κουζίνα τους ή να σχεδιάζουν να την αγοράσουν.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία θα είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

To tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε σωστά τη φριτέζα θερμού αέρα (air fryer)

friteza-aera-katharismos1.jpg

Επιλέγοντας φριτέζα αέρος

Υπάρχουν πολλά μοντέλα και μάρκες air fryers στην αγορά, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε air fryer λάβετε υπόψιν τους ακόλουθους παράγοντες:

Χωρητικότητα

Οι φριτέζες αέρος διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε μία που να καλύπτει τις ανάγκες σας. Εάν έχετε μεγάλη οικογένεια ή μαγειρεύετε συχνά για αρκετά άτομα, επιλέξτε τη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα. Επίσης, ο τετράγωνος κάδος έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τον στρογγυλό ακόμα κι αν οι φριτέζες χωράει τα ίδια λίτρα.

Εύρος θερμοκρασίας

Ορισμένες φριτέζες έχουν μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασίας από άλλες, επιτρέποντάς σας να μαγειρεύετε μια ποικιλία φαγητών σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Προεπιλογές μαγειρέματος

Πολλές φριτέζες διαθέτουν προκαθορισμένα προγράμματα μαγειρέματος για διαφορετικούς τύπους τροφίμων, όπως κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά. Αυτές οι προεπιλογές μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και να διευκολύνουν το μαγείρεμα των αγαπημένων σας φαγητών.

Αξεσουάρ

Αρκετές φριτέζες διαθέτουν αξεσουάρ, όπως ταψί, σχάρες ή άλλα αξεσουάρ. Σκεφτείτε ποια αξεσουάρ μπορεί να θέλετε και εάν είναι εύκολα διαθέσιμα ή περιλαμβάνονται στην αγορά της φριτέζας.

friteza-aera-katharismos.jpg

Καθαρισμός και συντήρηση

Η ευκολία στον καθαρισμό είναι ένα σημαντικό κριτήριο για να επιλέξετε air fryer. Επιλέξτε ένα μοντέλο με αφαιρούμενα μέρη, που πλένονται εύκολα.

Τιμή

Συγκρίνετε τιμές και διαβάστε κριτικές και αξιολογήσεις. Μια φθηνή συσκευή δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστη ούτε το αντίθετο. Επίσης, σημαντικό είναι η εγγύηση της συσκευής και η διάρκειά της.

Με πληροφορίες από alwaysusebutter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved