Ένα πολύχρωμο ταξί φέρνει χαρά σε παιδιά με καρκίνο

Η Caterina Bellandi που στην γειτονική χώρα την γνωρίζουν ως «Θεία Κατερίνα» (Zia Caterina) μετά την απώλεια του συντρόφου της το 2001 από καρκίνο, κληρονόμησε το ταξί του «Milano 25» και με πολλή αφοσίωση και αγάπη το μετέτρεψε σε ένα ταξί γεμάτο με παιχνίδια και ζωηρή διακόσμηση.

Ένα πολύχρωμο ταξί φέρνει χαρά σε παιδιά με καρκίνο

Το ασπρόμαυρο καρό πάτωμα του ταξί μοιάζει με σκακιέρα, ενώ τα καθίσματα είναι δερμάτινα σε χρώματα όπως κίτρινο, μωβ αλλά και πορτοκαλί ενώ οι η οροφή και τα παράθυρα είναι διακοσμημένα με διάφορα αυτοκόλλητα από λουλούδια !

Καθώς η Caterina Bellandi οδηγά τα παιδιά μπορούν να παίξουν με πλαστικά σπαθιά, να κάνουν σαπουνόφουσκες ή να τραγουδήσουν καραόκε!

Καλώς ήλθατε στο Milano 25, το ταξί της Φλωρεντίας που για 16 χρόνια προσφέρει δωρεάν διαδρομές για νεαρά καρκινοπαθή παιδιά την ημέρα και το βράδυ μεταφέρει τακτικούς πελάτες γύρω- γύρω στην πόλη της Τοσκάνης. Η οδηγός του είναι 52 ετών και ντυμένη πάντα με φανταχτερά ρούχα, ψάθινα καπέλα και πολύχρωμα αξεσουάρ!

«Αυτό δεν είναι ένα σόου», λέει

«Τα παιδιά μου μπορεί να είναι άρρωστα, αλλά μπορούν και πρέπει να είναι ευτυχισμένα »

και συνεχίζει «Ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον σύντροφό μου κάνοντας το ταξί του, το Milano 25 το πιο ξεχωριστό και υπέροχο ταξί στον κόσμο».

Από ό,τι φαίνεται τα κατάφερε. Με ένα στυλ που θυμίζει Mary Poppins, αυτή και το ταξί της είναι μοναδικά στο είδος τους.

«Δεν είμαι κλόουν», εξηγεί. «Είμαι οδηγός ταξί. Οπότε κάνω ταξί-θεραπεία».

Οι τοπικές αρχές, βέβαια, αντιτάχθηκαν στις φωτογραφίες που κόλλησε στα παράθυρα, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την όρασή της. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν την σταμάτησε.

Ο τιμητικός τίτλος

Ο πρόεδρος του περιφερειακού υπουργικού συμβουλίου της Τοσκάνης, Eugenio Giani, μεσολάβησε για την διαγραφή των κλήσεων από τη δημοτική αστυνομία και σχεδιάζει να δώσει στην Caterina Bellandi τον τιμητικό τίτλο της «Πρεσβευτή Αλληλεγγύης της Τοσκάνης» καθώς όπως λέει ο ίδιος « Η Caterina μαγεύει θετικά τους πάντες»

Η κα. Bellandi δεν είναι μόνο οδηγός ταξί για αυτούς τους νεαρούς και νεαρές ασθενείς, αλλά γίνεται και φίλη με τις οικογένειες καθώς τις επισκέπτεται στα σπίτια τους, παρακολουθεί παρέα με τα παιδιά αθλητικούς αγώνες στα γήπεδα και έχει πάει μερικά στο Βατικανό για να συναντήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ένα σημαντικό δίκτυο ανθρώπων την βοηθά καθημερινά όπως ένα αρτοποιείο της Φλωρεντίας το οποίο χαρίζει τραγανές πίτσες μετά τις χημειοθεραπείες! Επιπλέον, μαμάδες των παιδιών της αγοράζουν αλλά και τις ράβουν ρούχα και καπέλα!

Είναι τόσο γνωστή που μία νέα έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού Monopoly η οποία έχει διάσημες φιγούρες της Τοσκάνη, την περιλαμβάνει.

Η εξομολόγηση μιας μαμάς

«Ήμουν απελπισμένη και έψαχνα για υποστήριξη», εξομολογείται η Francesca Scaturro, μητέρα της Giulia, μιας 5χρονης που είχε μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκεφάλο.

«Έγραψα, λοιπόν, στην κυρία Bellandi και μετά από 2 μέρες εμφανίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Τζούλια και κρατούσε μια τεράστια πίτσα». Συνεχίζει : « Η αγαπημένη μας θεία Κατερίνα ήταν δίπλα μας κατά τη διάρκεια όλης της θεραπείας της Giulia. Περνούσαμε παρέα τα Σαββατοκύριακα και μάλιστα πέρυσι ήρθε μαζί μας για διακοπές στη Σικελία.»

Η μαμά της Giulia καταλήγει: «Τώρα πια θεωρείται μέλος της οικογένειας μας και η κόρη μου την αποκαλεί «θεία». Η αγκαλιά της ήταν και είναι το παν τόσο για εμένα όσο και για την κόρη μου.»

Με πληροφορίες από nytimes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved