To tip της μαμάς: 3 τρόποι να καθαρίσετε τα χαλιά στο σπίτι

Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας τα χαλιά χωρίς πλύσιμο.

To tip της μαμάς: 3 τρόποι να καθαρίσετε τα χαλιά στο σπίτι
Bigstock

Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι και όχι άνοιξη μας αιφνιδίασαν. Από τα μπουφάν και τα μποτάκια, περάσαμε στα κοντομάνικα και στα sneakers ενώ τα παπλώματα αντικαταστάθηκαν εν μία νυκτί από κουβέρτες.

'Oσο για τα χαλιά. Είναι βέβαιο ότι τα κοιτάζετε με μισό μάτι και ανυπομονείτε να τα ξεστρώσετε και να τα αποθηκεύσετε για την επόμενη χρονιά.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας τα χαλιά στο σπίτι

Πώς να καθαρίσετε τα χαλιά στο σπίτι

Αν έχετε αποφασίσει ότι φέτος τα χαλιά θα τα καθαρίσετε μόνοι σας, έχετε τρεις επιλογές χωρίς να χρειαστεί να το πλύνετε. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Μαγειρική σόδα

Σκουπίστε καλά και σχολαστικά το χαλί και από τις δύο πλευρές. Το σκούπισμα είναι σημαντικό ανεξάρτητα τη μέθοδο καθαρισμού που θα επιλέξετε. Εφόσον δεν είναι πολύ βρώμικο, πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια και αφήστε τη ολόκληρη τη νύχτα. Την επομένη σκουπίζετε με τη μαγειρική σόδα.

Ξίδι

Το ξίδι για ακόμα μια φορά είναι το σούπερ καθαριστικό. Φτιάχνετε ένα μείγμα αποτελούμενο από τρία μέρη χλιαρό νερό κι ένα μέρος λευκό ξίδι και ψεκάζετε με αυτό το χαλί. Τρίβετε με μια μαλακή βούρτσα φροντίζοντας να την τινάζετε ώστε να μη συσσωρεύεται υγρασία από το μείγμα. Μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε δύο βούρτσες, την πρώτη για να τρίβετε μετά τον ψεκασμό και τη δεύτερη για να περάσετε όλο το χαλί προκειμένου να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα ξιδιού με νερό.

Ατμοκαθαριστής

Ο ατμοκαθαριστής καθαρίζει και απολυμαίνει το χαλί. Ωστόσο καλό είναι να αποφύγετε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ώστε να μη φθαρεί η ύφανση του χαλιού . Επίσης, μετά τον καθαρισμό απλώστε το χαλί και αφήστε το να στεγνώσει πριν το αποθηκεύσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved