Ημερίδα Εκπαιδευτικών με θέμα «Σχολείο με Προσωπικότητα» στο Μέγαρο Μουσικής στις 7 Απριλίου

Την ημερίδα αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και γονείς.

Ημερίδα Εκπαιδευτικών με θέμα «Σχολείο με Προσωπικότητα» στο Μέγαρο Μουσικής στις 7 Απριλίου

Η ημερίδα αυτή έρχεται να δώσει μία νέα πνοή στην εκπαίδευση και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το σχολείο, όπως είναι η συνέχεια των αντίστοιχων εκδηλώσεων του 2012 και 2017. Θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής, την Κυριακή 7 Απριλίου, αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και γονείς.

Θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο, όπως ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Σταμάτης Κριμιζής, ο διευθυντής του MIT Media Lab, Μιχάλης Μπλέτσας, η Carol Ann Tomlinson από το πανεπιστήμιο της Virginia και πολλοί άλλοι ειδικοί του χώρου της Παιδαγωγικής, της Τεχνολογίας και της Διαφοροποιημένης Εκπαίδευσης, όπως γίνεται με τη συνδιοργάνωση του ΕΚΠΑ.

Από το 2018, η Χαρισμάθεια έχει φτιάξει το δικό της Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης, την Έκλυδα, με στόχο τον σχεδιασμό και την παραγωγή Διαφοροποιημένου Εκπαιδευτικού Υλικού που δίνει τη δυνατότητα συμπερίληψης όλων των μαθητών, δημιουργώντας εξατομικευμένα μονοπάτια μάθησης, με έμφαση:

  • Τη συναισθηματική ισορροπία
  • Την καλλιέργεια δεξιοτήτων
  • Την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ενδυνάμωση της ταυτότητας
  • Την κινητοποίηση των παιδιών για τη μαθησιακή διαδικασία

Από το 2019, εφαρμόζουμε το καινοτόμο πρόγραμμα που σχεδιάζουμε σε σχολεία, που έχουν αντικαταστήσει το πρόγραμμά τους με το δικό μας, και αξιολογούμε τα αποτελέσματα της παρέμβασής μας. Βλέποντας τα αποτελέσματα που έχει η προσέγγισή μας, για την κινητοποίηση και την ανάπτυξη των παιδιών, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να διαθέσουμε το υλικό μας στο ευρύ κοινό και να μοιραστούμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας κάνοντας, πρακτικά, εφικτή τη Διαφοροποιημένη Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Πέρα από τους διακεκριμένους επιστήμονες, εισηγήσεις θα κάνουν και εκπαιδευτικοί δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων που κατέθεσαν πλάνα Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στο ανοιχτό κάλεσμα που έγινε. Παράλληλα με την κύρια ροή, θα υπάρχουν 2 επιπλέον αίθουσες στις οποίες θα γίνουν workshops και υποδειγματικές διδασκαλίες σε μικρότερα αμφιθέατρα, όπως και προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν!

Αίτηση μπορείτε να κάνετε εδώ: https://forms.gle/Le5QesdjDC7B9tFp7

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://charismatheia.edu.gr/event-24/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved