Το tip της μαμάς: Πώς φεύγει η μυρωδιά του αβγού από τα πιάτα

Τρόποι για να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά του αβγού ειδικά από τα πιάτα.

Το tip της μαμάς: Πώς φεύγει η μυρωδιά του αβγού από τα πιάτα
Bigstock

Τα αβγά είναι θρεπτικό και χορταστικά ιδιαίτερα αν φτιάξουμε ομελέτα που γίνεται και γρήγορα.

Ωστόσο, θα έχετε διαπιστώσει ότι συχνά τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε – πιάτα, μπολ, πιρούνι – μυρίζουν αβγό παρότι τα πλύνατε με υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Τι μπορείτε να κάνετε γι΄αυτό;

lemoni.jpg

Λεμόνι

Το λεμόνι δεν απολυμαίνει αλλά απομακρύνει και τις δυσάρεστες οσμές. Ρίξτε λοιπόν μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στο πιάτο που χρησιμοποιήσατε , προσθέστε λίγο ζεστό νερό, αφήστε το για λίγο και στη συνέχεια πλύντε το καλά. Αν έχετε χρόνο, αφήστε τον χυμό λεμονιού στο πιάτο για περίπου 20 λεπτά πριν το πλύνετε με υγρό απορρυπαντικό.

Natural Cleaning With Lemons, Baking Soda And Vinegar

Ξίδι

Εκτός από το λεμόνι, ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των οσμών είναι και το ξίδι. Λόγω της οξύτητάς του εξαλείφει όλες τις άσχημες οσμές. Ρίξτε μερικές σταγόνες ξίδι στο σκεύος που χρησιμοποιήσατε για το αβγό, αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και ξεπλύντε. Θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά του αβγού έχει εξαφανιστεί.

mageiriki-soda-katharistika.jpg

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα περιέχει συστατικά που είναι αποτελεσματικά για την αποτελεσματική εξάλειψη κάθε μυρωδιάς. Πασπαλίστε τα σκεύη που είχατε βάλει αβγά και τρίψτε τα με σφουγγάρι. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξίδι αν θέλετε. Στη συνέχεια ξεπλύντε με άφθονο νερό και στη συνέχεια σαπουνίστε τα.

alevri.jpg

Αλεύρι

Για να φύγει η έντονη μυρωδιά των αβγών, έχετε ακόμα μία εναλλακτική: το αλεύρι. Όπως και με την μαγειρική σόδα, πασπαλίστε το στο πιάτο ή τα πιάτα, το τηγάνι, ή όποιο άλλο μαγειρικό σκεύος . αφήστε το για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε τα με απορρυπαντικό.

Πηγή: slurrp.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved