Η Μελένια Clown Doctor θα θέλει πάντα να βοηθάει παιδιά και μαμάδες

Η Μελένια, η πρώτη clown doctor στην Ελλάδα, μαία, σύμβουλος θηλασμού και μαμά τριών παιδιών, μιλάει στο Mothersblog.gr για τον παιδικό καρκίνο, τους μύθους και τα στερεότυπα γύρω από τη μητρότητα, τις ενοχές των μαμάδων και πολλά ακόμα.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Η Μελένια Clown Doctor θα θέλει πάντα να βοηθάει παιδιά και μαμάδες

Instagram / melenia_clown_doctor

Τη Μελένια τη γνωρίσαμε μερικά χρόνια πριν ως την πρώτη και μοναδική Clown Doctor στην Ελλάδα. Με ιατρικές γνώσεις και νεραϊδένια αμφίεση επισκεπτόταν παιδιά που έδιναν την δική τους μάχη με τον καρκίνο στο Ογκολογικό Τμήμα του Παίδων και τους προσέφερε κάτι πολύτιμο. Διασκέδαση και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς. Γιατί όπως λέει:

«Η ψυχολογία του παιδιού που μάχεται με τον καρκίνο είναι το παν.»

«Το μυαλό ξεφεύγει με το γέλιο. Παίζουμε παιχνίδια, το παιδί αλλάζει παραστάσεις. Και ο γονέας είναι πιο ήρεμος που βλέπει το παιδί του χαρούμενο, που υπάρχει μία εκπαίδευση και περαιτέρω εξήγηση της διαδικασίας, του τι βιώνει, του τι περνάει, του τι σημαίνει παρακέντηση, του πώς θα διαχειριστεί από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Θεωρώ ότι η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο, για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται και επίσης, για τον γονέα που είναι παρών και βιώνει εξαιρετικές δυσκολίες και εκείνος»

melenia-1.jpg

Instagram / melenia_clown_doctor

Τα τελευταία χρόνια η ζωή της Μελένιας έχει αλλάξει και μετά τον κορονοϊό και τις αλλεπάλληλες καραντίνες οι επισκέψεις της στο Ογκολογικό Τμήμα του Παίδων ήταν πια ελάχιστες. Ως μαμά τριών παιδιών, άλλωστε, και ο χρόνος της είναι περιορισμένος. Όσοι την ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βέβαια, ξέρουν ότι είναι ένα πλάσμα αεικίνητο που διψά για μάθηση και δε σταματά να εξελίσσεται να προσφέρει. Πέρασε με κατατακτήριες στην Μαιευτική Αθήνας, τελείωσε και εργάζεται πλέον ως μαία. Παράλληλα, είναι σχολική νοσηλεύτρια και με την ιδιότητα της φυσικοθεραπεύτριας διδάσκει πρώτες βοήθειες, κινησιολογία, κινησιοθεραπεία.

«Δεν έχω μία ιδιότητα. Είναι πολλές οι ιδιότητες που έχω, ακροβατώ ανάμεσα σε αυτές» λέει η ίδια.

Η Μελένια έχει βρει έναν διαφορετικό τρόπο να βοηθάει πλεόν παιδιά και μαμάδες.

«Θέλω να βοηθάω μαμάδες να γεννάνε καλύτερα, να θηλάζουν περισσότερο ή τουλάχιστον να φτάσουν τον στόχο που εκείνες θέλουν. Θέλω να βοηθάω τον κόσμο. Και εγώ τελικά είμαι πολύ χαρούμενη όταν συμβαίνει αυτό, όταν βοηθάω τον κόσμο».

https://www.instagram.com/p/CPgg_qmFE4a/

Αυτά και πολλά ακόμα είπαμε στη συνάντησή μας. Τι λέει για τα στερεότυπα και τους μύθους γύρω από τη μητρότητα; Η ίδια έχει ενοχές ως μαμά και τι κάνει για αυτές; Οι απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved