Μία νέα τράπεζα ζωής κι ελπίδας για τα παιδιά στην Ελλάδα (βίντεο)

Μία τράπεζα διαφορετική από τις άλλες πρόκειται να λειτουργήσει το Φεβρουάριο στη χώρα μας.

Μία νέα τράπεζα ζωής κι ελπίδας για τα παιδιά στην Ελλάδα (βίντεο)

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών αναμένεται να είναι σωτήρια για εκατοντάδες ασθενείς που περιμένουν το πολύτιμο μόσχευμα.

Την έναρξη λειτουργίας της ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, απευθύνοντας από κοινού εθνικό κάλεσμα προς όλους όσοι κατοικούν στη χώρα να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την Τράπεζα.

Στόχος είναι οι εθελοντές μυελού των οστών να ξεπεράσουν τους 50.000 μέσα στα επόμενα τρία χρόνια βοηθώντας τους μικρούς ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Μόλις 14 μικρά παιδιά την προηγούμενη χρονιά χρειάζονταν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

«Αυτή η Τράπεζα θα θεραπεύει όσους ασθενείς χρειάζονται μόσχευμα, αλλά μπορεί να θεραπεύσει και την έλλειψη εμπιστοσύνης και θέλησης στην Ελλάδα. Είναι ένα μικρό θαύμα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία αλλά και ένα δυνατό θετικό παράδειγμα δημιουργίας, θέλησης και... ΕΛΠΙΔΑΣ» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

«Είμαστε βέβαιοι πως όλοι θα καταλάβουν την αναγκαιότητα της Τράπεζας αλλά και τη σημασία της προσωπικής προσφοράς και συμβολής όσο γίνεται περισσότερων εθελοντών. Γιατί, για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, δηλαδή ένα μόσχευμα κατάλληλο για έναν ασθενή, χρειάζονται χιλιάδες δείγματα, ιδίως σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που δυστυχώς είναι τελευταία σε εθελοντές δότες» , δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

«Μέσα από την Τράπεζα θα μπορεί πλέον να βρεθεί μόσχευμα μυελού των οστών γρήγορα και ανέξοδα οποιοσδήποτε το χρειάζεται στην Ελλάδα, παιδιά και ενήλικες» πρόσθεσε ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του «Αγία Σοφία», Στέλιος Γραφάκος.

Κάλεσμα στο κοινό απευθύνει ο Σάκης Ρουβάς, μέσα από τη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved